Mien-jang (Čína) 3. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Zprávu přinesl portál Xinhuanet:

11. mezinárodní veletrh špičkových technologií a vědy „China (Mianyang) Science and Technology City International High-Tech Expo“ se bude konat od 22. do 26. listopadu ve „městě vědy a techniky“ Mien-jangu v provincii S‘-čchuan. Tématem letošního ročníku je „Vpřed s vědou a technikou – inovace, transformace, otevírání světu a spolupráce“ (Lead by Science and Technology–Innovation, Transformation, Opening-up and Cooperation) a čestným hostem je Indonésie. Součástí veletrhu bude rozmanitý program, probíhající jak přímo na místě, tak i online.

Uskuteční se také celá řada výstav. Společně se zde představí významné vědecké a technologické projekty a exponáty, jako je program průzkumu Měsíce, „Umělé Slunce“ či „Pětisetmetrový sférický radioteleskop (Five-hundred-meter Aperture Spherical radio Telescope , FAST)“. Kromě toho se připravuje 13 aktivit včetně zahajovacího ceremoniálu s hlavními projevy, summitu o investicích a financování vědy a technologií v Tianfu, „Dne talentů Města vědy a technologií“, čtyřech odborných setkání a dvou soutěží.

Pro ještě hlubší návštěvnické zážitky letošní veletrh připravuje 3D výstavní pavilon online s imerzivním režimem. Chybět nebudou ani vědecké a technologické inovace mladých, populární přírodní vědy, vědeckotechnické atrakce a další obsah, jehož cílem je přiblížit vědu a technologie veřejnosti a zachovat význam veletrhu.

Protože si letos připomínáme 10. výročí vzniku komplexního strategického partnerství Číny a Indonésie, je čestným hostem veletrhu právě tato partnerská země. Na veletrhu se z nejrůznějších perspektiv představí její národní identita, související vědecké a technologické inovace a samozřejmě i tuzemské produkty. Účasti čestného hosta se bude věnovat také pět speciálních aktivit – otevření národního pavilonu, networkingová schůzka pro průmyslovou spolupráci mezi Indonésií a Mien-jangem, týden indonéských komodit, výměna zkušeností z oblasti tradiční medicíny, kultury, vědy a technologií či výstava přírodních a dokumentárních fotografií z Indonésie.

Mien-jang nese jako jediný titul Město vědy a technologií, představuje druhou největší ekonomiku v provincii S‘-čchuan a je třetím největším městem v S‘-čchuanu a Čchung-čchingu. Mezinárodní výstava špičkových technologií The China (Mianyang) Science and Technology City International High-Tech Expo je výstava celostátního významu, která se již od roku 2013 úspěšně a každoročně opakuje v čínském „městě vědy a technologií“ Mien-jangu.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2263644/Mianyang.jpg

KONTAKT: Harper, [email protected]

 

PROTEXT