Šen-čen (Čína) 8. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) –

Peking University HSBC Business School (PHBS) získala letos v říjnu akreditaci EQUIS na dobu pěti let. Ačkoli se jedná o mladou instituci, PHBS si vytkla za cíl získat celosvětové uznání a nyní patří mezi vybranou hrstku nejlepších obchodních škol na světě, kterým se podařilo získat „tři koruny“ neboli akreditaci od tří nejvlivnějších akreditačních organizací obchodních škol EQUIS, AACSB a AMBA. Držiteli akreditace EQUIS je ve 40 zemích po celém světě pouze 215 škol, přičemž pouhé jedno procento obchodních škol má všechny tři akreditace.

Organizace EQUIS, která byla založena v roce 1997, poskytuje obchodním školám náročné měřítko pro hodnocení, akreditace a zkvalitňování svého řízení, programů, studentů, fakulty, výzkumu, internacionalizace a dalších oblastí. Její důkladný a striktní proces vzájemného hodnocení je pro studenty, zaměstnavatele a akademické partnery po celém světě signálem celkové kvality školy, její životaschopnosti a závazku ke zdokonalování.

V rámci vzájemného hodnocení představil děkan PHBS úspěchy školy a podělil se o strategický plán jejího budoucího rozvoje. Rozhovorů pro toto hodnocení se účastnili také zástupci fakulty, zaměstnanců, studentů, absolventů a strategických partnerů z průmyslu.

Mezi mnoha ukazateli kvality tým ocenil především kvalitní studenty a vyučující, silný závazek k internacionalizaci, dobře navržené programy, přísný přijímací proces a výběr studentů a zejména vynikající kariérní uplatnění. Podle výroční zprávy o zaměstnanosti dosáhla počáteční míra zaměstnanosti absolventů magisterských a magisterských programů PHBS 97,7 %, přičemž většina absolventů získala pozice v předních finančních a poradenských společnostech.

Tým dále vyzdvihl internacionalizační aktivity ve čtyřech oblastech – náboru vyučujících, rozvoje studentů, mezinárodní spolupráci a budování kampusu ve Velké Británii, který je vůbec prvním zahraničním kampusem otevřeným čínskou obchodní školou v západní zemi. Prostřednictvím svých absolventů a podnikových konexí PHBS také rozvíjí silné vazby s průmyslovými odvětvími a vzdělává studenty na případech z praxe. Z tohoto důvodu tým provádějící vzájemné hodnocení ocenil silné stránky školy v oblasti podnikových, politických a profesních vztahů v Číně, zejména v oblasti Velkého zálivu.

Škola PHBS se nachází v Šen-čenu a byla založena v roce 2004 s vizí rozvíjet závazek Pekingské univerzity v oblasti globálního výzkumu ekonomie, financí a managementu a stát se centrem mezinárodní excelence v oblasti podnikového vzdělávání. Držení několikanásobné akreditace přesvědčivě vypovídá o úrovni a praxi školy, která hodlá i nadále poskytovat studentům znalosti a dovednosti nezbytné pro úspěch v celosvětovém měřítku prostřednictvím vynikajícího pedagogického sboru, plodného výzkumu a nejvyšších standardů kvality.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2268989/Equis.jpg

KONTAKT: Yingqi Jin, [email protected]

 

PROTEXT