Guiyang 16. listopadu 2023 (PROTEXT) – Digitální ekonomika je budoucím směrem vývoje a data se stala důležitým výrobním faktorem. Město Guiyang a nový okres Guian v provincii Kuej-čou, která se nachází ve vnitrozemí jihozápadní Číny, si získalo pověst „čínského digitálního údolí“, protože v posledních letech zaujalo vedoucí postavení v rozvoji průmyslu velkých dat. Kromě toho byl 25. září 2016 na území autonomní prefektury Qiannan Buyi a Miao v provincii Kuej-čou dokončen „500metrový clonový sférický rádiový dalekohled“, významný projekt výstavby vědecké a technologické infrastruktury v rámci čínského národního „jedenáctého pětiletého plánu“, jehož cílem je návrat k původnímu vesmíru a zodpovězení mnoha obtížných otázek v astronomii. Dnes je známý jako „FAST“, výrazně rozšířil obzory lidstva, pokračuje ve zkoumání vzniku a vývoje vesmíru a přilákal také mnoho mezinárodních vědeckých výzkumných institucí, které usilují o spolupráci.

Krátký videoseriál „Be My Guest – Modern Guizhou“, původně produkovaný Guizhou Satellite TV, zve formou reality show zahraniční cestovatele do Kuej-čou, aby zaznamenali svůj skutečný život v místní oblasti. Adolf Robert Michael, mladý muž z německého Mnichova, se narodil po roce 1995 a je plný touhy po kultuře Kuej-čou. Na internetu se stal populárním díky krátkým videím o životě ve vesnicích etnických menšin v Kuej-čou. V tomto díle Adolf Robert Michael navštívil každoroční Mezinárodní veletrh průmyslu velkých dat (dále jen „Big Data Expo“), zažil mnoho „černých technologií“ a setkal se s místní dívkou Liu Yue. Společně se vydali do astronomického městečka v okrese Pingtang, aby se „podívali“ na dosud největší objevenou sinkhole na světě – Dadaihe Sinkhole, a zblízka se tak seznámili s těžce vydobytým čínským „FASTem“.

„Věda a technika v Kuej-čou mě v této době opravdu ohromila. Nečekal jsem, že v Kuej-čou leží tolik výkonných ‚technologií budoucnosti‘. Zdá se, že zde nejsou jen nadšené a prosté etnické menšiny, ale také technologické produkty, které mohou v budoucnu změnit život. Myslím, že jsem tentokrát objevil více než jednu stránku Kuej-čou.“ Adolf Robert Michael vzhlíží s obdivem k vědeckému a technologickému rozvoji Kuej-čou. Kdysi viděl stránku etnických menšin Kuej-čou, nyní vidí stránku vědy a techniky Kuej-čou. A doufá, že v budoucnu objeví další aspekty Kuej-čou.

 

Kontakt: Yu Xiaoying

Tel.: 0086851-85377412

Email: [email protected]

YouTube link:https://youtu.be/jPCI411DXGg