Planeta umírá a čeká nás konec? Umělci ve svých textech představují pohled na svět, který se dost často dotýká vztahu k životnímu prostředí, ať už jde o sebezničující přístup lidstva ohledně znečištění nebo přístupu ke zvířatům. Poznáte skupiny, které se představují na letošním ročníku festivalu Rock for People, čistě podle témat jejich songů?

Co víte o textech umělců vystupujících na Rock for People

Muzikanti vytvářejí hudbu, aby změnili svět okolo sebe anebo aspoň zprostředkovali svůj pohled na něj. Občas se v jejich textech objevují témata, která souvisejí s přístupem lidí k planetě a životnímu prostředí. Týká se to i umělců vystupujících na letošním festivalu Rock for People. Ověřte si, nakolik znáte jejich texty. (Fotografie jsou pouze ilustrační a nemají nic společného s odpovědí na otázku.)

1 / 10

Kdo byl součástí dokumentu projektu Overheated z roku 2022, v němž umělci hovoří o klimatické krizi?

2 / 10

Která kapela se zmiňuje v jednom ze svých textů, že se irsko-anglický polárník Ernest Henry Shackleton obrací v hrobě?

3 / 10

Mají maorské kořeny a kapelu založili, když jim bylo deset a osm let. Jak ji pojmenovali?

4 / 10

Jeden ze členů kapely je od šestnácti let vegetarián, později se stal i veganem. V Sheffieldu si otevřel „Chrám zábavy“ pojmenovaný Church. Jak se kapela jmenuje?

5 / 10

Pravděpodobně nejekologičtější skupina, která se zúčastní letošního ročníku, hraje na nástroje vyrobené z odpadků. Stejně udržitelné je navíc i jejich oblečení. Jak se jmenuje?

6 / 10

„Nejsem tím, kdo může za to, jak dneska svět vypadá,“ začíná jeden ze songů z devadesátých let tohoto umělce. Kdo by ho na letošním Rock for People mohl zahrát, ale asi tak neučiní?

7 / 10

V temné páté písničce na svém čtvrtém albu tahle kapela zpívá o „pohřbu Země“. Která?

8 / 10

Na mladých záleží, jak se postaví k budoucnosti planety, protože jinak se nic nezmění. Přesně to je námět textu Citizens of Earth, který je v repertoáru jednoho z umělců vystupujících na letošním Rock for People. Kterého?

9 / 10

V jednom ze svých songů zpívají o krutosti páchané na zvířatech. „Copak nevidíte, že naše sny jsou utkány z jejich utrpení?“ Jak se česká kapela jmenuje?

10 / 10

Novodobá potopa postihne svět včetně Londýna. Která ze skupin zařadila tuto vizi na své první album?

Vaše skóre je

Průměrné skóre je 38%

0%

Redakce Ekonews

Ekonews je web o udržitelnosti, který hledá v ekologických tématech ekonomické souvislosti a mezi byznysmeny chuť dělat věci ohleduplněji k životnímu prostředí.