Novým ESG manažerem developerské společnosti Crestyl je od letošního června Miroslav Kobera. Ten dříve působil ve společnostech ZDR Investment a či na pozici Green Business Managera firmy Skanska.

Na starosti má integraci a správu environmentálních, sociálních a správních (ESG – Environmental, Social, Governance) faktorů do strategického řízení a každodenního provozu společnosti Crestyl, která se se zabývá výstavbou a správou nemovitostí.

„Věnuji se hlavně aplikaci ESG standardů do vývoje a správy nemovitostí a plnění cílů udržitelnosti v zavedené strategii v Polsku a České republice,“ uvádí Miroslav Kobera.,“ uvádí k nové pozici Miroslav Kobera.

Vystudoval na Vysoké škole Chemicko-technologické obor Chemie a ochrana životního prostředí. První zkušenosti s otázkou ochrany životního prostředí v oblasti real estate získal ve Společnosti Skanska na pozici Green Business Managera a jako ESG manager v investiční skupině ZDR Investment, což jsou nemovitostní fondy zaměřené hlavně na retail parky.

Před Miroslavem Koberou na pozici ESG manažerky Crestylu působila téměř dva roky Alena Líškay Králíková. Udržitelnosti se věnovala i na předchozích místech v Kooperativě či ČSOB. Nyní, od dubna letošního roku, zastává funkci ESG manažerky ve společnosti SITA, která se zabývá IT pro letecký průmysl.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.