Audio verze článku:

Novou manažerkou udržitelnosti v obchodním řetězci Billa se od letošního září stala Ela Hortíková. Ta předtím působila téměř dva roky ve Změně k lepšímu, kde měla na starosti hlavně marketing. Změna k lepšímu je platforma propojující firmy za účelem zelené ekonomické transformace.

V Bille bude mít Ela Hortíková na starosti definování a implementaci strategií udržitelnosti, které budou zahrnovat nejen interní fungování společnosti, ale i spolupráci s dodavateli a zákazníky. „Mým cílem bude snižování potravinového odpadu, podpora odpovědné výroby kvalitních a zdravých potravin, s důrazem na ekologické inovace a udržitelné obaly,“ uvádí.

Projekty, které bude mít na starosti, budou mít za cíl snížit  environmentální stopu společnosti Billa. „To zahrnuje například efektivnější využívání zdrojů nebo posílení cirkulární ekonomiky,“ doplňuje.

Součástí práce nové manažerky udržitelnosti bude také spolupráce s neziskovými organizacemi a vedení zaměstnanců zapojených do udržitelných aktivit.

Před Elou Hortíkovou působil na dané pozici po dobu jednoho roku Šimon Fiala, který je nyní ESG konzultantem v České spořitelně.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.