Domůpmisun2024-09-23T10:08:48+02:00

Ze zbytků ovoce a zeleniny v síti UGO mohou vzniknout Ugulky anebo je spořádají larvy

V každé provozovně v síti UGO Salaterií vzniká každý den zhruba sto kilogramů bioodpadu. Brzy už by ho mohlo být méně, protože část se může proměnit do kompostovacích kuliček Ugulek anebo skončit jako potrava pro larvy, na jejichž proteinu si pak budou moci pochutnat třeba psi.

Martina Patočková|02. prosince 2022| Byznys| , , , |

Lyžování mezi pampeliškami. Skiareály bojují proti klimatické změně technologiemi

Areály, které živí milovníci sjezdového lyžování a podobných zimních sportů, vyhlížejí k zimě s nervozitou. Do lanovek a sněžných děl v minulosti mocně investovaly, ale podle expertů na klima má sněžit čím dál méně. Umělé zasněžování je přitom kvůli vysokým cenám energií drahé a vadí ochráncům přírody.

Startuje projekt na vzdělávání v oblasti udržitelnosti

Společnost Fair Venture se v České republice stala garantem projektu, jehož cílem je vzdělávat manažery na různém stupni řízení a v různých oborech v oblasti udržitelnosti. Konkrétně půjde o šest oborů od energetiky po potravinářství, jimž budou kurzy dělány na míru. Projekt je financován z fondu Erasmus.

Přejít nahoru