Úředníci nám nejvíce pomohou, když nám nebudou pomáhat, říká regenerativní zemědělec
Předseda představenstva a agronom společnosti DVP Agro Rostislav Mátl říká, že podnik hospodaří regenerativně už na všech polích, která má. Dohromady to je 1550 hektarů. Na tento přístup přechází čím dál více zemědělců.
Závodní a školní jídelny budou povinně vařit z biopotravin. Začnou je zkoušet od příštího září
Biopotravin bude ve veřejném stravování postupně přibývat. Do roku 2027 by měl jejich podíl na pokrmech připravovaných v jídelnách tvořit pět procent. Jídelny přitom každý den vydají tři miliony porcí.
Startuje projekt na vzdělávání v oblasti udržitelnosti
Společnost Fair Venture se v České republice stala garantem projektu, jehož cílem je vzdělávat manažery na různém stupni řízení a v různých oborech v oblasti udržitelnosti. Konkrétně půjde o šest oborů od energetiky po potravinářství, jimž budou kurzy dělány na míru. Projekt je financován z fondu Erasmus.
Agrární komora radí „Žerte maso“, a ne náhražky. Část veřejnosti to pobuřuje
Kampaň „Žeru maso“ Agrární komory ČR, na kterou přispělo téměř čtyřmi miliony korun ministerstvo zemědělství, rozhořčila výrobce rostlinných alternativ i zastánce rostlinného stravování. Vadí kritika rostlinných alternativ i to, že kampaň opomíjí negativní vliv skotu na životní prostředí.
Udržitelnost pro nezasvěcené: co znamenají zkratky a pojmy, díky kterým má být svět lepší?
Udržitelnost proměnuje byznys a pojmy, které se k ní vážou, se skloňují na velkých světových konferencích. Pro nezasvěcené je však stále těžké se v nich vyznat. Přinášíme proto přehled, co která zkratka či pojem znamenají.
Expertů na udržitelnost ve firmách přibylo. Největší vlna zájmu ale teprve přijde
Poptávka po větší udržitelnosti firem stejně jako povinný nefinanční reporting vytvářejí zvýšený zájem o manažery v oboru „udržitelnosti“. Mnohé větší firmy experty v posledním roce sehnaly, obecně je ale na trhu kvalifikovaných lidí nedostatek.