V domovech pro seniory servírují zbytečně velké porce, ukázal výzkum. I proto končí jídlo v koši
Ze sta kilogramů připraveného jídla se přibližně třetina vyhodí. Dle výzkumu jídelny v domovech pro seniory připravují zbytečně velké množství jídla, které klienti nesnědí. Množství potravinového odpadu ovlivňuje i způsob vydávání.
Maso ze zkumavky nebo helikoptéra, která nachází vodu. Česko zná udržitelné projekty 2022 podle cílů OSN
Ceny SDGs udržitelného rozvoje získalo osm inspirativních projektů, které řeší zásadní sociální a ekologická témata podle OSN. Kromě „ždímačky pouštního vzduchu“ z ČVUT si cenu odnesly například Knihobot či kultivované maso Mewery.
Burgerů bez masa přibývá. Fastfoody nabízejí více rostlinných jídel
Zhruba čtvrtina tuzemské populace se počítá do skupiny „flexibilních vegetariánů“, kteří se snaží jíst méně masa. Ve fastfoodech najdou zákazníci zaměření na rostlinnou stravu největší nabídku v řetězcích Subway a Burrito Loco, tvrdí nezisková organizace ProVeg Česko.
Dlouhodobou prioritou ČEZu jsou investice do bezemisní jaderné energetiky a obnovitelných zdrojů
Posláním ČEZ je zajišťovat bezpečnou a spolehlivou energii, která je šetrná k životnímu prostředí. Aktivně se podílí i na řešení současné evropské energetické krize.
ESG standardy získávají finální podobu. Experti představí jejich využití v praxi
Vyšší konkurenceschopnost a nižší náklady jsou hlavní benefity využívání ESG reportingu, jak nedávno potvrdilo několik studií. Jeho jednotnou podobu nastaví závazné evropské ESG standardy. Jejich ...
UGO vymýšlí, jak zužitkovat bioodpad. Inovátoři se ještě mohou hlásit do výzvy Challenge Lab
Při výrobě šťáv a pokrmů vzniká v každé provozovně v síti UGO Salaterií denně sto kilogramů bioodpadu. To je zhruba objem, který vyprodukuje jedna osoba ...