Šití není tak těžké. Obtížnější je šít kvalitně, což závisí na látkách či střizích, říká česká greenfluencerka
Veronika Dušková se věnuje slow fashion, upcyklaci, vede kurzy šití na Instagramu pod značkou Vedu Clothing, učí zájemkyně i zájemce, jak oděvy opravovat. Oděvy si přešívá i šije a čtyři roky už nekoupila žádný kousek fast fashion.
Česko dává na klimatická opatření méně, než slíbilo. Chybuje ale i samotná EU, říká analýza
Pětina z peněz, které Česká republika získala v předchozím programovém období z evropských fondů, měla putovat na klimatická opatření. Podle analýzy provedené Centrem pro dopravu a energetiku ale šlo pouze o 12,7 procenta.
Zkušenosti klientů Erste Premier: některé věci se nedají zaplatit
Pomohli mi s hypotékou. Poradili mi, jaké pojištění potřebuji a jaké můžu zrušit. Zachránili mě, když jsem píchla kolo u auta. Zařídili mi lístky, které ...
Jak se dělá udržitelné letiště: z restaurací mizí plasty a hlučnější letadla platí více
Letecká doprava a s ní související infrastruktura jsou vnímány jako jedny z významných přispěvatelů ke klimatickým změnám. Ve skutečnosti ale emise z letecké dopravy tvoří ...
Do posledního jablka. Lidl usiluje o maximální využití potravin
Lepší systém zásobování a méně zboží na odpis. Prodej zbylého ovoce a zeleniny ve zvýhodněných bedýnkách. Dodávky zboží do potravinových bank. Zásobování zoologických zahrad. Maso k výrobě zvířecích ...
Chtěli omezit plýtvání potravinami v restauraci, tak zrušili polední menu. Nahradilo ho týdenní
„Čím větší výběr pro zákazníka máš, tím víc toho vyhodíš,“ uvádí Lukáš Hudeček šéfkuchař podniku Bar Cobra. Nejtěžší na tom, jak omezit plýtvání v gastronomii, je podle něj odhadnout poptávku. Kromě toho musí objednávat zboží s rozvahou a v kuchyni dbát na správné skladování surovin.