Víc rostlinné stravy pro zaměstnance může firmám přinést lepší ESG skóre
Jak mohou firmy snížit svoji ekologickou stopu a zlepšit ESG skóre pomocí rostlinné stravy? Na to se ve svém poradenství zaměřuje nezisková organizace ProVeg Česko, která podnikům pomáhá s vytvářením udržitelných strategií.
Jsme společnost posedlá hospodářským růstem, říká ekologická ekonomka
Svou spotřebou už lidstvo přerostlo dlouhodobé možnosti planety. Řada lidí to tuší, ale představa omezení se jim nelíbí, a nechtějí poslouchat špatné zprávy. Jenže ekonomický ...
Příběh černé skládky u Chýně aneb Tisíce kopců, které neměly vyrůst
Představte si, že vám na pozemek vyvážejí odpad bez vašeho souhlasu. Z černé skládky se stane hora, z níž by při troše fantazie mohla vést ...
Vodík má potenciál změnit globální rozložení sil v energetice. Ale jen ten zelený
Klimatická neutralita v roce 2050 je sice jasně stanovený cíl, ale způsoby, jak jí dosáhnout, zatím ostré kontury nemají. Jednou z možností je výrazně vyšší ...
Cesta kolem skládky: dominantní kopec v krajině obklopuje smrad a igeliťáky na stromech
Úholičky je celkem malebná vesnice ve středních Čechách, místní staré domy se zdají citlivě opravené, na první pohled ji nehyzdí žádné hrůzy. Kousek za vesnicí ...
Zálohy na PETky znamenají větší diskomfort, ale musíme se chovat zodpovědně, říká šéf Kofoly
Rozšíření zálohového systému na plastové lahve a plechovky má zjevné přednosti, ale i nevýhody. Nápoje opticky zdraží, a pokud budou zákazníci chtít zůstat na stejné ...