Příběh francouzského farmáře: deset let nepoužil pluh, i kukuřici pěstuje bez eroze a je v zisku
Zemědělci jsou různí. Některé zajímá pouze výnos, dalším více záleží na kvalitní produkci s certifikátem, jiní zase upřednostňují zdravou půdu. Lze to všechno skloubit? Na ekologické a regenerativní farmě La Ferme des Bourettes, kde hospodaří Mathieu Razy a jeho rodina, ano.
Niedermayer: Pouhých čtyřicet miliard z EU může zvýšit podíl elektřiny ze slunce a větru pětinásobně
Česko dostane na dekarbonizaci své ekonomiky z Evropské unie stovky miliard korun. S využitím pouhé části z nich lze dosáhnout zásadního zvýšení podílu elektřiny z ...
Košík využije sesbírané papírové tašky na výrobu krabiček na vejce
Na průměrný nákup v on-line obchodě Košík.cz padne v průměru pět až sedm papírových tašek, ročně to dělá pár desítek milionů kusů. Desítky tun papírového ...
Knihy o ekologii pod stromeček. Tyhle se budou líbit malým i velkým
Vánoce bez knihy jako by nebyly a letos je opravdu z čeho vybírat. Přinášíme vám několik tipů na čtení z oblasti ekologie a udržitelnosti pro ...
Jan Palaščák: Za klimatickou politiku má velkou odpovědnost byznys i spotřebitelé, nejen politici
Jan Palaščák Česká stopa v Glasgow? Patříme k nejhorším na světě z pohledu historických emisí CO2 Jan Palaščák je zakladatel skupiny ...
Kvůli uhlí jsme žili desítky let na úkor severních Čech, popisuje veterán Greenpeace
Greenpeace letos slaví padesát let od svého vzniku. Zároveň oslavuje třicáté narozeniny i česká pobočka této nejznámější ekologické organizace. O revolučních 90. letech, protestech proti ...