Guiyang (Čína) 10. listopadu 2023 (PROTEXT) – Každá hora nabízí krásné výhledy a park leží všude tam, kde spočine váš pohled. Kuej-čou, které se nachází v jihozápadní Číně, je jedinou provincií, kterou neprochází nížiny. Celá oblast je hornatá a podle hor je také pojmenována, proto se jí také říká „provincie horských parků“. V Kuej-čou zaujímá jeden z pěti hlavních čínských terénních útvarů, „krasová krajina“, asi 62 % rozlohy provincie. Kuej-čou přitahuje zahraniční turisty svými zvláštními horami, nádhernými vodami a ekologickým prostředím na tomto kousku země, který je také známý jako „80 % hor, 10 % vod a 10 % zemědělské půdy“.

Krátký videoseriál „Be My Guest – Modern Guizhou“, původně produkovaný Guizhou Satellite TV, zve formou reality show zahraniční turisty na návštěvu Kuej-čou, aby zaznamenal jejich život v místní oblasti. V této epizodě byly TARADA VALERIYA, kazašská studentka studující na univerzitě v Guizhou, a DIMITRIEVA TATIANA, outdoorová nadšenkyně z Ruska, pozvány outdoorovým fotografem Zhou Yuanjiem do jeskyně Shuanghe, Suiyang, Zunyi v Kuej-čou, aby zažily dobrodružství v hlubokých horách Kuej-čou. Nejenže se od Zhou Yuanjieho naučily spoustu znalostí o outdoorovém způsobu života, ale také získaly spoustu poznatků o jeskyních a geologii od Jeana Bottazziho, mezinárodně uznávaného jeskyňáře z Francie, který v Kuej-čou žije již více než 20 let.

„Byly jsme opravdu ohromeny rozmanitostí hlubokých hor Kuej-čou, kde můžete zažít nejen „rychlý sestup ze 100 metrů“ zvenčí hor, ale také „přelet nad útesy“ zevnitř, takže souvislé hory v Kuej-čou připomínají čínský idiom – „Crouching Tiger, Hidden Dragon“.“ DIMITRIEVA TATIANA a TARADA VALERIYA byly díky tomuto výletu nadšené jedinečným reliéfem a krásnou krajinou Kuej-čou. Doufají, že se v budoucnu znovu vydají do jeho hlubin, prozkoumají další místa a poznají více přírodních scenérií.

 

Kontakt: Yu Xiaoying

Tel.: 0086851-85377412

E-mail: [email protected]

YouTube link:https://youtu.be/mJ9a3hS3wv4