Kohler (Wisconsin) 8. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Samostatná divize poskytující řešení pro energetickou resilienci získá příležitost čerpat ze zkušeností a operační expertízy společnosti Platinum Equity

Společnost Kohler Co. dnes oznámila strategické rozhodnutí ustanovit divizi Kohler Energy jako samostatnou, nezávislou firmu s majoritním investičním partnerem Platinum Equity. Společnost Kohler bude i po uzavření transakce do divize Energy nadále investovat a nadále je připravena podporovat její vzestupnou trajektorii vybudovanou na prokazatelně dobrých výsledcích na celosvětovém trhu s energetickou resiliencí. Součástí portfolia jsou podniky Power Systems, Engines, Home Energy, Kohler Uninterruptible Power, Clarke Energy, Curtis Instruments a Heila Technologies.

Přestože společnosti Kohler Co. a Platinum Equity teprve čeká splnění několika milníků a právních náležitostí, včetně konzultací se zaměstnaneckými radami, očekává se, že transakce bude dokončena v první polovině roku 2024. Do té doby bude Kohler Co. fungovat jako jedna společnost.

„Dnes jsme učinili odvážný a strategický krok pro budoucnost naší společnosti,“ uvedl předseda představenstva a generální ředitel společnosti Kohler Co. David Kohler. „V uplynulých 150 letech se společnost Kohler neúnavně snažila poskytovat svým zákazníkům výjimečné výrobky, služby a zážitky. Tento důležitý okamžik na naší cestě vyjadřuje náš závazek prohloubit zaměření a investice do podnikání společnosti Kohler v oblasti kuchyní a koupelen a pohostinství a pokračovat v růstu v našich samostatných odvětvích.“ Načasování je vzhledem k silné pozici divize Energy, která je založena na prvotřídních výrobcích vyráběných a prodávaných našimi vysoce kvalifikovanými kolegy, optimální. S potěšením budeme podnikání společnosti Energy po uzavření transakce dále podporovat prostřednictvím našich pokračujících investic spolu s mou rolí v představenstvu.“

Společnost Kohler Energy je celosvětovým lídrem v oblasti energetické resilience a nabízí kritická řešení napájení pro domácnosti, podniky a zařízení. Její špičkové portfolio záložních a hlavních napájecích zařízení, tradičních a elektrifikovaných technologií pohonu a energetických řešení pro domácnosti se těší důvěře po celém světě.

„Společnost Kohler podnik skvěle spravovala více než 100 let. V této vizi chceme pokračovat i se společností Platinum Equity, která sdílí stejné hodnoty kvality, inovací a operační excelence a která se plně zapojila do procesu našeho růstu. Očekáváme také, že budeme pokračovat ve významných investicích, které zvýší hodnotu pro naše zákazníky, členy týmu a akcionáře,“ řekl prezident skupiny Kohler Energy Brian Melka. „Jsem hrdý na to, co náš tým dokázal při budování špičkové firmy ve svém oboru, a těšíme se na spolupráci s Platinum Equity při zahájení další fáze našeho růstu. Naší nejbližší prioritou je zajistit hladké převzetí tak, aby byli naši zákazníci a členové týmu po celém světě maximálně spokojeni.“

Pozici generálního ředitele divize Energy bude zastávat Brian Melka a David Kohler bude členem jejího představenstva.

Platinum Equity je globální investiční společnost se spravovanými aktivy v hodnotě přibližně 47 miliard dolarů. Společnost Kohler si vybrala Platinum Equity na základě jejích hlubokých provozních zkušeností a úspěšných výsledků v oblasti vyčleňovacích (carve-out) transakcí.

„Společnost Kohler Energy má zaslouženou pověst kvalitního, inovativního a odborného podniku s více než stoletou tradicí,“ řekl spoluprezident společnosti Platinum Equity Jacob Kotzubei. „Oceňujeme důvěru společnosti Kohler v naši schopnost navázat na toto dědictví a podpořit další růst a expanzi její energetické divize jako samostatné společnosti. Davida a vedoucího týmu společnosti Kohler si velmi vážíme a jsme hrdí na to, že můžeme být jejich partnery.“

Společnost Platinum Equity má 28 let zkušeností s akvizicemi a provozováním globálních podniků, které byly součástí velkých korporátních subjektů. V posledních letech firma převzala mimo jiné podniky firem jako Ball Corporation, Caterpillar, Emerson Electric, Ingersoll Rand a Johnson & Johnson.

„Divize energetické resilience má vynikající vedení, skvělé technické kapacity a příležitost těžit z atraktivní konjunktury, která vyvolává trvalou potřebu spolehlivých energetických řešení v průmyslových, komerčních a rezidenčních aplikacích a zařízeních,“ uvedl výkonný ředitel Platinum Equity Matthew Louie. „Těšíme se na spolupráci s Brianem a vedením společnosti, díky níž budeme moci pokračovat v investicích do tohoto podniku a maximalizovat jeho potenciál.“

Jako finanční poradci společnosti Kohler působí společnosti BDT & MSD Partners a BofA Securities. Právním poradcem společnosti Kohler je společnost White & Case LLP.

Finančním poradcem společnosti Platinum Equity v otázce investice do Kohler Energy je společnost Goldman Sachs & Co. LLC a William Blair & Company, LLC. Společnost Gibson, Dunn & Crutcher LLP působí jako právní poradce společnosti Platinum Equity a společnost Willkie Farr & Gallagher LLP jako poradce pro dluhové financování.

O společnosti Kohler Co.

Již 150 let je společnost Kohler Co. světovým lídrem v oblasti designu a inovací, který se věnuje vytváření elegantního bydlení prostřednictvím svých produktů pro kuchyně a koupelny, luxusních truhlářských výrobků, obkladů a osvětlení, řešení pro distribuovanou energii – domácí energetiky, průmyslových energetických systémů a pohonných systémů – a dále poskytování luxusních zážitků v oblasti pohostinství a golfových major turnajů. Golfové hřiště Whistling Straits společnosti Kohler hostilo v roce 2021 43. ročník poháru Ryder Cup. Soukromá společnost Kohler Co. byla založena v roce 1873 a sídlí ve městě Kohler ve státě Wisconsin. Společnost rovněž vyvíjí prostředky pro řešení naléhavých problémů, jako je dostupnost nezávadné vody a základní hygieny, pro komunity s nedostatečnou péčí po celém světě s cílem zlepšit kvalitu života současných i budoucích generací.

O společnosti Kohler Energy

Společnost Kohler Energy, globální lídr v oblasti distribuovaných energetických řešení, přichází s odvážným designem a působivými přínosy pro energetické systémy, které pomáhají lidem a komunitám po celém světě. Jako nedílná součástí společnosti Kohler Co. přináší řešení v oblasti energie pro domácnosti, průmyslových energetických systémů a technologií pohonných jednotek. S využitím síly svého portfolia značek – Power Systems, Home Energy, Kohler Uninterruptible Power, Clarke Energy, Heila Technologies, Curtis Instruments a Engines, a více než století vedoucího postavení v oboru Kohler Energy buduje resilienci tam, kde síť nestačí, a překračuje rámec funkční individuální rekuperace, aby vytvářela lepší životy lidem i komunitám. Další podrobnosti naleznete na kohler.com/energy.

O společnosti Platinum Equity

Společnost Platinum Equity, založená v roce 1995 Tomem Goresem, je globální investiční firma se spravovanými aktivy v hodnotě přibližně 47 miliard USD a portfoliem přibližně 50 provozních společností, které slouží zákazníkům po celém světě. Společnost Platinum Equity se specializuje na fúze, akvizice a provoz – strategii označenou ochrannou známkou M&A&O® (mergers, acquisitions and operations), přičemž přebírá a provozuje společnosti v širokém spektru obchodních trhů, včetně výroby, distribuce, dopravy a logistiky, pronájmu zařízení, služeb v průmyslu kovů, médií a zábavy, technologií, telekomunikací a dalších odvětví. Za posledních 28 let uskutečnila společnost Platinum Equity více než 400 akvizic.

Kontakty:

Stephen Maliszewski

Kohler Co. Public Relations

[email protected]

 

Todd Weber

Kohler Co. Public Relations

[email protected]

 

Dan Whelan

Platinum Equity

[email protected] 

 

Logo – https://mma.prnewswire.com/media/619434/Kohler_Logo.jpg