Praha 7. listopadu 2023 (PROTEXT) – Nakladatelství Wolters Kluwer vydává první komentář k novému zákonu o preventivní restrukturalizaci, který nabyl účinnosti 23. 9. 2023.

Preventivní restrukturalizace je v českém právním řádu novým institutem, který má pomoci obchodním korporacím řešit jejich vážné finanční problémy tak, aby mohly pokračovat v podnikání, a to přijetím opatření, která se mohou týkat změny struktury jejich závazků, kapitálu, majetku, či provedením provozních změn dříve, než se dostanou do úpadkové situace.

Autorský kolektiv praktického komentáře je složen z advokátů, insolvenčních správců a ekonomických poradců, kteří v praxi aktivně působí v insolvenčních řízeních a finančních restrukturalizacích. Jedním z klíčových autorů je Mgr. Ing. Jan Vavřina, partner DUNOVSKÁ & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář. Jan Vavřina je předním odborníkem v oblasti insolvencí a restrukturalizací s bohatou praxí zahájenou v roce 2000. Vzhledem ke svým praktickým zkušenostem v oblasti insolvence a technických odvětvích je vyhledávaným specialistou na oblast závazkového práva a spornou agendu, zejména v odvětvích IT, stavebnictví a mediálního práva. V roce 2021 byl vybrán referenčním průvodcem The Legal 500 jako doporučený advokát pro oblast bankovnictví, finance a kapitálové trhy.

DUNOVSKÁ & PARTNERS s.r.o., advokátní kancelář je známá svým individuálním a aktivním přístupem, výjimečnou kvalitou práce a účastí partnerů kanceláře na řešení případů. Kancelář nabízí nesrovnatelné expertní zkušenosti zejména v oblasti finančních transakcí, restrukturalizací a úpadkového práva.

Pokud máte zájem o hlubší porozumění tématu „preventivní restrukturalizace“ a potřebujete konzultaci s odborníkem, doporučujeme se obrátit přímo na Mgr. Ing. Jana Vavřinu.

www.dunovska.cz