Pittsburgh (USA) 1. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Kennametal Inc. (NYSE: KMT) dnes oznámila novou nástrojovou řadu s geometrií FV, která se vyznačuje inovativní konstrukcí lamače třísky se stabilnější a přesnější řeznou hranou, díky které lze dosáhnout hrubšího povrchu a lepšího utváření třísky.

„Flexibilita naší nové geometrie FV umožňuje obsluze strojů dosáhnout lepších výkonů s konzistentním utvářením třísky při nízké nebo střední obráběcí hloubce, a snížením počtu výměn nástroje také dochází ke snížení míry nutných prostojů,“ konstatoval Scott Etling, viceprezident pro marketing globálního managementu produktů.

Geometrie FV byla navržena s kanálky, které přivádějí chladicí kapalinu blíže k řezné hraně. Je tak ideální pro obráběče, kteří touží po špičkově všestranném opracování obrobku a provádějí nepřerušované nebo příležitostně přerušované řezy.

Geometrie FV eliminuje nutnost výměny nástrojů za účelem provedení dokončovacích kroků, takže je ideální pro širokou škálu uplatnění v oblasti dopravy i všeobecného strojírenství.

O společnosti Kennametal

Společnost Kennametal Inc. má více než 80 let zkušeností na vedoucí pozici v oblasti průmyslových technologií a svým zákazníkům zajišťuje produktivitu prostřednictvím materiálové vědy, nástrojů a řešení s vysokou odolností proti opotřebení. Řešení pro přesnější a efektivnější výrobu u ní nacházejí zákazníci z oblasti leteckého průmyslu, obrany, pozemních prací, energetiky, všeobecného strojírenství i dopravy. Jejích přibližně 8700 zaměstnanců každý den pomáhá zákazníkům ve více než stovce zemí být konkurenceschopnými. V účetním roce 2023 dosáhla společnost Kennametal tržeb ve výši přibližně 2,1 miliardy USD. Další informace najdete na adrese www.kennametal.com . Sledujte účty @Kennametal: na X (dříve Twitteru), Instagramu, Facebooku, LinkedIn a YouTube.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2262242/Kennametal_FV.jpg 

 

KONTAKT: Vztahy s investory, Michael Pici, TELEFON: 412-790-0792, [email protected]; Vztahy s médii, Lori Leckerová, TELEFON: 412-248-8224, [email protected]