Hradec Králové 5. října 2023 (PROTEXT) – V místní části Malšovice v Hradci Králové už roste špičkové tenisové centrum, které nabídne 7 zcela nových venkovních kurtů a také halu s trojicí kurtů. Bude na ni navazovat třípatrová budova s komplexním zázemím pro sportovce, která nabídne zázemí klubu, šatny, fyzioterapii, masáže, fitness a sály pro další sportovní aktivity jako je jóga, TRX, spinnig a wellness. Současně nabídne několik desítek lůžek zejména pro ubytování sportovců.

29 zastupitelů města Hradec Králové schválilo 3. října zřízení zástavního práva pro spolek SK Tenis Hradec Králové a tím vytvořili podmínky pro vznik špičkového sportovního areálu za téměř 200 milionů korun.

Předseda SK Tenis Pavel Hep neskrýval po jednání zastupitelů nadšení: „Je skvělé, že náš projekt tenisové sportovní akademie pro děti a mládež získal tak velkou podporu mezi zastupiteli napříč koalicí i opozicí. Zastupitelstvo města dává našemu projektu zelenou, což je vynikající zpráva vzhledem k tomu, že už stavíme. Starý areál už je zbouraný a na jeho místě roste už např. železobetonová konstrukce haly pro tři kurty. Máme prostavěno už cca 40 milionů.“

Vedení města projekt od počátku podporovalo a hradeckému tenisovému klubu, který vychoval třeba světovou deblistku Kateřinu Siniakovou, dlouhodobě poskytlo pozemky pro výstavbu nové tenisové akademie.

Předseda SK Tenis Pavel Hep poděkoval vedení města za podporu projektu veřejně prospěšného sportoviště a paní primátorku Mgr. Pavlu Springerovou a její náměstky i zastupitele pozval na slavnostní poklepání základního kamene největší nové tenisové akademie v České republice, které se uskuteční v nejbližších dnech.