Audio verze článku:

Až do 17. října je možnost přihlašovat projekty do letošního ročníku grantové výzvy Sázíme na klima. Žadatelé mohou na ekologická opatření získat od 50 do 200 tisíc korun.

Nadace Tipsport, která výzvu vyhlásila, tímto míří na neziskové organizace, start-upy, akademická pracoviště, ale i sportovní kluby, které přinášejí ekologická opatření.

Minimální výše podpory je uvedených padesát tisíc korun. Celkem budou v grantové výzvě rozděleny dva miliony korun.

Hlavním kritériem posouzení odbornou komisí je prokazatelný přínos pro životní prostředí. Tematicky se mohou projekty věnovat podpoře biodiverzity, krajinářským opatřením, adaptacím na změnu klimatu, ale i udržitelné mobilitě nebo redukci vzniku odpadů.

Výzva je unikátní tím, že umožní využít grantu ke kofinancování větších projektových záměrů nebo projektových studií, ale i k financování advokačních aktivit nebo komunikačních kampaní.

„V roce 2024 nově grant otvíráme také ekologickým snahám amatérských i profesionálních sportovních klubů,“ uvádí mluvčí Nadace Tipsport Zuzana Zděnková.

Letos tak poprvé mohou o podporu žádat amatérské i profesionální sportovní kluby různých odvětví, které chtějí snižovat svůj dopad na životní prostředí.

Rozšířením o tyto žadatele Nadace Tipsport podle Zuzany Zděnkové odkazuje na svůj vlajkový projekt Sport bez odpadu, jímž vstoupila do tématu udržitelnosti ve sportu v českém prostředí.

Jak porota rozhodla, bude zveřejněno 15. listopadu. Projekty bude možné poté realizovat až do 30. listopadu příštího roku.

Více informací ke grantové výzvě je k nalezení zde.

Avatar
Nadace Tipsport

Nadace Tipsport byla založena v roce 2017 a působí v České republice, ovšem část jejích projektů má přesah i na Slovensko. Nadace cílí na podporu a ochranu životního prostředí, zkvalitnění života na Berounsku, podporu sportu i kulturního dědictví a nezapomíná ani na pomoc zaměstnancům holdingu Tipsport, kteří se ocitli v těžké životní situaci. Svojí činností přispíváme k lepšímu životu v České republice.