Lednice by měla být plná ze tří čtvrtin. Přeplněnost zvyšuje riziko plývání, radí expertka Zachraň jídlo v mé kuchyni

K menšímu plýtvání potravinami také přispívá i jejich správné skladování. Nechala jsem tedy do své kuchyně nahlédnout experty organizace Zachraň jídlo, aby mi poradili, jak potraviny skladovat lépe.  

Jestli koupím bramboru z Česka, nebo z Nizozemska, je z environmentálního hlediska téměř jedno, říká expertka

„Současný systém produkce a spotřeby potravin dlouhodobě nemůže fungovat. Změna je nutná, a pokud se k ní neodhodláme sami, tak k ní budeme přinuceni okolnostmi,“ říká Dana Kapitulčinová, spolupracovnice Centra pro otázky životního prostředí UK.

Jak jsme nezvládli veganskou výzvu. „Je to výživový extrém,“ říká nutriční poradce

Letošní leden byl již podesáté měsícem, během něhož se lidé snaží ze svého jídelníčku vypustit živočišné produkty. Oficiálně se do výzvy iniciativy britské neziskové společnosti Veganuary celosvětově loni přihlásilo kolem 700 tisíc lidí. Proč to tedy nezkusit?

Valentina Podlesná|2024-02-09T11:05:22+01:0009. února 2024| Životní styl| , , , |

Půjčovny hraček vsázejí hlavně na nejmenší. Hračky půjčují na týden i na rok

Půjčovny hraček šetří peníze, prostor doma i životní prostředí. Hračky se dají půjčovat i na dálku, přičemž půjčovné se pohybuje od desetikorun týdně po vyšší stovky měsíčně. Zejména v případě nejmenších dětí dává služba smysl čím dál tím většímu počtu rodičů.

Valentina Podlesná|2024-02-01T11:53:56+01:0001. února 2024| Životní styl| , |

Olivový olej nepoužívám, není lokální, říká michelinský šéfkuchař z italských Dolomit

Michelinský šéfkuchař Norbert Niederkofler patří mezi pionýry udržitelné gastronomie. V začátcích sklízel za svůj nápad vařit jen ze sezónních a lokálních surovin posměch, dnes patří jeho menu mezi nejvyhlášenější v Jižním Tyrolsku.

Přejít nahoru