Norwalk (USA) 1. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – 

LifeSpan Vision Ventures, investiční společnost v oboru biotechnologií zaměřených na dlouhověkost, dnes oznámila investici do společnosti NaNotics LLC. Tato biofarmaceutická společnost zaměřená na preklinický vývoj vyvíjí nové subtraktivní nanočástice NaNots™, které léčí prostřednictvím zachytávání a odstraňování patogenních molekul z krve. NaNots™ se od tradičních léků liší svou schopností odstraňovat rozpustné cíle, aniž by přitom interagovaly s membránovými formami týchž cílových látek – což je výkon, kterého běžné léky obvykle nejsou schopny.

Aktuálně společnost rozvíjí portfolio částic NaNots zaměřené na onkologické a zánětlivé markery spojené s různými chorobami, představujícími významné neuspokojené léčebné potřeby. Oznámila také výzkumnou spolupráci s Massachusettskou onkologickou klinikou (Mass General Cancer Clinic) při Massachusettské všeobecné nemocnici (Mass General Hospital) a s Mayo Clinic zaměřenou na další zdokonalení jejích terapií zaměřených na specifické onkologické cíle.

Harry Robb, analytik společnosti LifeSpan Vision Ventures, uvedl: „Naší první investicí v oblasti nanomedicíny je partnerství s kalifornskou biofarmaceutickou společností NaNotics, jejíž vizí je léčba řady onemocnění – a potenciálně i stárnutí – odstraňováním rozpustných cílů z krve. Za společností stojí zapálený a velmi zkušený tým, který je připraven stát v čele posunu zaměření medicíny z buněk na signály. Získáváme tak vzrušující příležitost rozšířit možnosti léčby a v jejich transformačních terapiích vnímáme ohromný potenciál léčebného přínosu pro pacienty.“

Generální ředitel společnosti NaNotics a objevitel NaNots Lou Hawthorne uvádí: „Lifespan Vision Ventures je pro nás ideálním investorem, a to z důvodů, které přesahují kapitál. Chápou, že potenciální příčinou stárnutí jsou rozpustné faktory, které rovněž způsobují nebo vyvolávají onemocnění uznávaná FDA, a že NaNots mohou být řešením obou těchto problémů. Díky tomu vzniká perspektivní cesta ke schválení terapeutické platformy řešící stárnutí, které FDA jako nemoc neuznává. Těšíme se na spolupráci s Lifespan Vision Ventures při vývoji a komercializaci terapeutik, která umožní léčit onemocnění, ale i prodlužovat zdravý život celého lidstva.“

O společnosti NaNotics LLC

NaNotics LLC je společnost pro preklinický vývoj léčiv se sídlem v Mill Valley v Kalifornii. Společnost vyvíjí řadu nanočástic NaNots™ působících na různé onkologické a zánětlivé cíle, které jsou příčinou mnoha onemocnění reprezentujících významnou neuspokojenou léčebnou potřebu.

Další informace najdete na adrese https://www.nanotics.com/ .

Kontakt: Song Schreiber, CFO: [email protected]

 

O společnosti LifeSpan Vision Ventures

LifeSpan Vision Ventures je progresivní společnost rizikového kapitálu, která se specializuje na investice v oblasti stárnutí a dlouhověkosti. Naším posláním je podporovat a urychlovat vývoj inovativních terapií, které prodlužují dobrý zdravotní stav, zlepšují kvalitu života stárnoucích osob a řeší problémy související s věkem. Prostřednictvím strategických partnerství a investic chceme utvářet budoucnost, v níž je stárnutí spojeno s vitalitou, odolností a neomezenými možnostmi.

Další informace o společnosti LifeSpan Vision Ventures najdete na https://www.lifespanvisionventures.com/ .

Kontakt:

Harry Robbmob:

+44 7795042764

[email protected]

 

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2259807/LifeSpan_Vision_Ventures_Invests_in_NaNotics.jpg