V České spořitelně vedl Martin Breyl ESG poradenství pro firmy, nyní přešel do pojišťovnictví, do české rodinné firmy Respect Group.

V České spořitelně měl Martin Breyl až do konce letošního srpna na starosti vedení týmu zaměřeného na ESG poradenství pro firmy. Od září je v české firmě Respect Group na pozici ředitele boardu.

„Zodpovídám za firemní strategii a business developement pro všechny typy společností, včetně malých a středních podniků, se specializací na poradenské služby a ESG,“ popisuje Martin Breyl.

Respect Group působí v oblasti pojišťovacího makléřství už 31 let, v roce 1993 firmu založil Zdeněk Reibl a Tomáš Urban.

Společnost se chce nyní stát předním zastáncem a implementátorem ESG principů v pojišťovnictví. „Mé dlouholeté zkušenosti a porozumění problematice i trhu nám umožňují efektivně integrovat ESG faktory do našich služeb způsobem, který přináší reálnou hodnotu našim klientům. Tento přístup nejen minimalizuje potenciální ztráty, ale také otevírá nové příležitosti pro udržitelný růst a odolnost podniků a firem,“ dodává Breyl.

Pojišťovnictví už nyní čelí významným výzvám v důsledku klimatické změny. Extrémní povětrnostní jevy, způsobené globálním oteplováním, vedou k častějším a rozsáhlejším škodám na majetku i zdraví. Nedávné silné lijáky a následné povodně jsou příkladem těchto narůstajících rizik.

Martin Breyl  působil v České spořitelně rok a půl. Půl roku před ním stejnou banku opustil i Matúš Púll, který zde měl na starosti nefinanční reporting. Ten nyní působí v poradenské firmě mutualus.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.