Ze zbytků ovoce a zeleniny v síti UGO mohou vzniknout Ugulky anebo je spořádají larvy

V každé provozovně v síti UGO Salaterií vzniká každý den zhruba sto kilogramů bioodpadu. Brzy už by ho mohlo být méně, protože část se může proměnit do kompostovacích kuliček Ugulek anebo skončit jako potrava pro larvy, na jejichž proteinu si pak budou moci pochutnat třeba psi.

Martina Patočková|2022-12-02T15:53:40+01:0002. prosince 2022| Byznys| , , , |

Lyžování mezi pampeliškami. Skiareály bojují proti klimatické změně technologiemi

Areály, které živí milovníci sjezdového lyžování a podobných zimních sportů, vyhlížejí k zimě s nervozitou. Do lanovek a sněžných děl v minulosti mocně investovaly, ale podle expertů na klima má sněžit čím dál méně. Umělé zasněžování je přitom kvůli vysokým cenám energií drahé a vadí ochráncům přírody.

Startuje projekt na vzdělávání v oblasti udržitelnosti

Společnost Fair Venture se v České republice stala garantem projektu, jehož cílem je vzdělávat manažery na různém stupni řízení a v různých oborech v oblasti udržitelnosti. Konkrétně půjde o šest oborů od energetiky po potravinářství, jimž budou kurzy dělány na míru. Projekt je financován z fondu Erasmus.

Agrární komora radí „Žerte maso“, a ne náhražky. Část veřejnosti to pobuřuje

Kampaň „Žeru maso“ Agrární komory ČR, na kterou přispělo téměř čtyřmi miliony korun ministerstvo zemědělství, rozhořčila výrobce rostlinných alternativ i zastánce rostlinného stravování. Vadí kritika rostlinných alternativ i to, že kampaň opomíjí negativní vliv skotu na životní prostředí.

Musíme plošně zakázat „věčné chemikálie“. Jinak na to vymřeme, varuje expert na chemii

Kvůli nadprodukci plastů se v přírodě i v našich tělech kumuluje čím dál více mikroplastů. Chemický průmysl navíc produkuje nové a nové nezničitelné chemikálie. Ředitel Ústavu pro životní prostředí Přírodovědecké fakulty Univerzity Karlovy Tomáš Cajthaml bojuje za jejich plošný zákaz.

Irena Buřívalová|2022-11-27T22:21:04+01:0028. listopadu 2022| Odpady, Rozhovory| , , , |
Přejít nahoru