Od ledna 2025 se stává ESG reporting povinností pro další velkou skupinu firem. Ale již dnes dopadá na celé dodavatelské řetězce. Jak k ESG přistoupily některé přední české společnosti? Jak se budou výstupy auditovat? A jakým způsobem nejlépe ESG komunikovat ve firmách i u obchodních partnerů?

Na tyto otázky budou už 24. října odpovídat účastníci konference ESG meetup – Reporting & Auditing, kterou pořádá Česká tisková kancelář (ČTK) spolu s S-cope. Odbornou garantkou je Veronika Soukupová, autorka knihy ISO a ESG pro udržitelný růst organizace.

Na konferenci se potkáte s odborníky i významnými firmami. Zaměříme se na očekávání dozorových subjektů, jejich auditorů i bank. V odpoledních diskusích se dotkneme i problémů již reportujících firem.

Na konferenci vystoupí například šéfka udržitelnosti ve společnosti Vodafone Zuzana Holá, profesor na Vysoké škole chemicko technologické Vladimír Kočí, který se zabývá posuzováním životního cyklu výrobků (tak zvaným LCA) či Ladislav Mejzlík, expert na audit a zákon o účetnictví, na jehož přípravě se podílí.

Celá akce proběhne pod záštitou ministra financí Ing. Zbyňka Stanjury.

Konference proběhne 24. října 2024 v PressCentru ČTK. Nedílnou součástí akce je networking a možnost prohlédnout si po akci prostory ČTK.

Na konferenci budou navazovat tematické meetupy pro jednotlivé oblasti ESG, které proběhnou na jaře příštího roku:

  • 20. 3. 2025, 9:00 – 12:00 Environment meetup
  • 3. 4. 2025, 9:00 – 12:00 Social meetup
  • 29. 4. 2025, 9:00 – 12:00 Governance & Auditing meetup

Prohlédnout si celý program konference a koupit si vstupenky je možné zde.

Avatar
ČTK