Domůpmisun2024-09-23T10:08:48+02:00

KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?

Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.

Redakce Ekonews|02. srpna 2024| Kvízy, Životní styl| , |

Čím dál víc firem chce ekologickou certifikaci. Má ji i logistické centrum Lidlu

Logistické centrum v Buštěhradě patřící společnosti Lidl letos obdrželo certifikaci BREEAM In Use, což je globálně používaná nezávislá environmentální certifikace budov v provozní fázi. Podle expertů na reality zájem o certifikáty roste, v Česku má BREEAM zatím téměř 600 budov. Získat je ale není snadné.

Redakce|06. října 2022| Brandnews, Byznys| , , |

Nestačí strom vysadit, musíte o něj i pečovat, říká expert z Nigérie

Vysadit jeden bilion stromů do roku 2050, to je cíl, který si organizace Plant-for-the-Planet stanovila zhruba před čtyřmi roky. Nigerijec Chiagozie Udeh, bojovník proti dopadům klimatické změny, potvrzuje, že se jedná o ambiciózní cíl, k jehož dosažení může výrazně pomoci štědrost investorů a společností po celém světě.

Irena Buřívalová|05. října 2022| Klimatická změna| , , |

Stromy a aleje mohou získat v Praze stejná práva, jako mají kanalizace či vodovody

Rada hlavního města Prahy začne brzy schvalovat nové stavební přepisy, podle nichž by inženýrské sítě a jejich ochranná pásma neměly přednost před stromy. Při opravách potrubí by se stromy tolik nekácely a nová stromořadí v ulicích by vznikala mnohem snadněji.

Zuzana Keményová|04. října 2022| Klimatická změna| , , , |
Přejít nahoru