Domůpmisun2024-09-23T10:08:48+02:00

KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?

Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.

Redakce Ekonews|02. srpna 2024| Kvízy, Životní styl| , |

Bedýnkami proti plýtvání. Lidl začíná po zelenině vyprodávat levně i pečivo nebo maso

Osm vybraných prodejen řetězce Lidl testuje výprodej i dalších potravin, nejen ovoce a zeleniny. Tříkilové bedýnky za 25 korun se totiž osvědčily. Nejenže je o ně značný zájem, takže ovoce a zelenina se nemusí vyhodit, ale obchodník navíc ušetří peníze.

Domácnosti s nízkými příjmy budou moci získat až 150 tisíc korun na zateplení či výměnu oken

Populární program Nová zelená úsporám se navýší o další desítky miliard korun z Modernizačního fondu. Podporu by měla získat zatím menší opatření, jako je zateplení či výměna oken. Kdo bude moci o dotaci zažádat, ještě resort životního prostředí ladí s ministerstvem práce a sociálních věcí.

Rychlý přechod na zelenou ekonomiku straší Čechy. Optimistických podporovatelů je pětina

Vůči přechodu na zelenou ekonomiku jsou Češi ostražití. Bojí se rychlých změn a nevěří politikům, že se dá transformace zvládnout, aniž by neklesla jejich životní úroveň. Vyplývá to z výzkumu Sociologického ústavu STEM a výzkumného a komunikačního centra Institut 2050 s názvem Česká (ne)transformace 2022.

Přejít nahoru