Domůpmisun2024-09-23T10:08:48+02:00

KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?

Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.

Redakce Ekonews|02. srpna 2024| Kvízy, Životní styl| , |

Udržitelnost je cestou k efektivnímu byznysu. Experti představí potenciál ESG, energetiky a developmentu

Dokážou české firmy a samosprávy využít udržitelnost ke svému rozvoji a k řešení celosvětových výzev, jako je energetická krize nebo změna klimatu? Konkrétní tipy, jak řídit odpovědné podnikání, představí přední čeští experti na konferenci Bold Future, která se koná 25. října v pražské Spojce Karlín.

Redakce Ekonews|16. září 2022| Byznys, ESG, Komerční sdělení| , , |

Bez kopnutí na vlastní „zahradě“ to nepůjde. EU potřebuje suroviny k přeměně energetiky

Přeměna energetiky a dekarbonizace dopravy vyžadují minerály a kovy, nad jejichž těžbou a zpracováním drží kontrolu především Čína. Evropské unii tak hrozí, že až se vymaní ze závislosti na ruském plynu, padne do náruče další nevyzpytatelné mocnosti.

Přejít nahoru