KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
Udržitelnost je cestou k efektivnímu byznysu. Experti představí potenciál ESG, energetiky a developmentu
Dokážou české firmy a samosprávy využít udržitelnost ke svému rozvoji a k řešení celosvětových výzev, jako je energetická krize nebo změna klimatu? Konkrétní tipy, jak řídit odpovědné podnikání, představí přední čeští experti na konferenci Bold Future, která se koná 25. října v pražské Spojce Karlín.
Zkoušíme tekutý bezobal. Lidé o něm rádi mluví, ale moc ho pak nekupují, říká kreativní ředitelka značky Manufaktura
Kreativní ředitelka české kosmetické značky Manufaktura Bára Čechová pravidelně dostává nabídky na „zaručeně zelené“ obalové materiály. Zkušenost ji ale naučila, že ve spoustě případů jde ...
Služeb REMA využívá přes 1 240 obcí. Cení si kvality i komplexnosti
Odpadní elektrozařízení a baterie představují problematickou a potenciálně nebezpečnou kategorii odpadu a pro obce je tak důležité umožnit svým občanům je legálně a zdarma odevzdat ...
Bez kopnutí na vlastní „zahradě“ to nepůjde. EU potřebuje suroviny k přeměně energetiky
Přeměna energetiky a dekarbonizace dopravy vyžadují minerály a kovy, nad jejichž těžbou a zpracováním drží kontrolu především Čína. Evropské unii tak hrozí, že až se vymaní ze závislosti na ruském plynu, padne do náruče další nevyzpytatelné mocnosti.
Experti varují před ukvapenými nákupy tepelných čerpadel. Šetřit se dá i jinak, radí
Češi začali v panice z citelně vyšších účtů za energie ve velkém pořizovat tepelná čerpadla. Firmy z oboru hlásí mnohonásobný nárůst poptávky. Experti ale varují před unáhlenými nákupy.