Konec minilahviček, igeliťáků a pidikečupů. Kelímky na kávu či jednorázové obaly ve fast foodech přežily
Na hlavu každého Evropana dnes připadá 190 kilo obalů ročně. Omezit toto číslo a rostoucí trend se snaží EU novou legislativou zasahující spotřebitele, obchodníky, restaurace i hotely.
Zkušenosti klientů Erste Premier: některé věci se nedají zaplatit
Pomohli mi s hypotékou. Poradili mi, jaké pojištění potřebuji a jaké můžu zrušit. Zachránili mě, když jsem píchla kolo u auta. Zařídili mi lístky, které ...
Jak se dělá udržitelné letiště: z restaurací mizí plasty a hlučnější letadla platí více
Letecká doprava a s ní související infrastruktura jsou vnímány jako jedny z významných přispěvatelů ke klimatickým změnám. Ve skutečnosti ale emise z letecké dopravy tvoří ...
Do posledního jablka. Lidl usiluje o maximální využití potravin
Lepší systém zásobování a méně zboží na odpis. Prodej zbylého ovoce a zeleniny ve zvýhodněných bedýnkách. Dodávky zboží do potravinových bank. Zásobování zoologických zahrad. Maso k výrobě zvířecích ...
Chtěli omezit plýtvání potravinami v restauraci, tak zrušili polední menu. Nahradilo ho týdenní
„Čím větší výběr pro zákazníka máš, tím víc toho vyhodíš,“ uvádí Lukáš Hudeček šéfkuchař podniku Bar Cobra. Nejtěžší na tom, jak omezit plýtvání v gastronomii, je podle něj odhadnout poptávku. Kromě toho musí objednávat zboží s rozvahou a v kuchyni dbát na správné skladování surovin.
Příroda přichází rychle o rozmanitost. Na vině je intenzivní zemědělství, pesticidy i klimatická změna
Jsme přímými svědky procesu, kdy život na Zemi s nebývalou rychlostí ztrácí svoji pestrost – navždy mizí různé druhy rostlin, živočichů i hub. Tempo vymírání je přitom o jeden až dva řády rychlejší než v posledních deseti milionech let. Na vině je několik faktorů od ubývání biotopů v důsledku intenzivního zemědělství přes nadměrný lov především ryb, znečištění pesticidy až po klimatickou změnu.