Úloha obalů chránit potraviny musí být zachována, aby nevznikal další potravinový odpad, říká expert Tesca
Podle Jaroslava Vodáčka, který je v Česku hlavním manažerem zodpovědným za obaly v řetězci Tesco, mohou zavádění nového evropského nařízení o obalech zkomplikovat dlouhé implementační lhůty, které prodlouží nejistotu pro firmy.
Česko dává na klimatická opatření méně, než slíbilo. Chybuje ale i samotná EU, říká analýza
Pětina z peněz, které Česká republika získala v předchozím programovém období z evropských fondů, měla putovat na klimatická opatření. Podle analýzy provedené Centrem pro dopravu a energetiku ale šlo pouze o 12,7 procenta.
Zkušenosti klientů Erste Premier: některé věci se nedají zaplatit
Pomohli mi s hypotékou. Poradili mi, jaké pojištění potřebuji a jaké můžu zrušit. Zachránili mě, když jsem píchla kolo u auta. Zařídili mi lístky, které ...
Jak se dělá udržitelné letiště: z restaurací mizí plasty a hlučnější letadla platí více
Letecká doprava a s ní související infrastruktura jsou vnímány jako jedny z významných přispěvatelů ke klimatickým změnám. Ve skutečnosti ale emise z letecké dopravy tvoří ...
Do posledního jablka. Lidl usiluje o maximální využití potravin
Lepší systém zásobování a méně zboží na odpis. Prodej zbylého ovoce a zeleniny ve zvýhodněných bedýnkách. Dodávky zboží do potravinových bank. Zásobování zoologických zahrad. Maso k výrobě zvířecích ...
Chtěli omezit plýtvání potravinami v restauraci, tak zrušili polední menu. Nahradilo ho týdenní
„Čím větší výběr pro zákazníka máš, tím víc toho vyhodíš,“ uvádí Lukáš Hudeček šéfkuchař podniku Bar Cobra. Nejtěžší na tom, jak omezit plýtvání v gastronomii, je podle něj odhadnout poptávku. Kromě toho musí objednávat zboží s rozvahou a v kuchyni dbát na správné skladování surovin.