V Praze otevřelo první bezmasé řeznictví. Nabízí tlačenku či párek z fazolí a sóji
Rostlinnou šunku, párky nebo paštiku nabízí na svém pultu veganské řeznictví Bezmasna. Alternativy masových produktů majitelé vyrábějí podle vlastních receptur a v nabídce mají i hotová jídla.
Spor Čáslavi s AVE o poplatky za odpady míří k Ústavnímu soudu
Pětadvacet senátorů navrhlo vypustit ze zákona o odpadech dva odstavce, které retroaktivně umožňují, aby původci odpadu neodváděli poplatky za odpady tak zvaně využité na skládce. ...
Čtyřicet tisíc tun plastu nemůže na skládku. Stát přemýšlí, kam s nimi
Desítky tisíc tun plastu nemohou od začátku roku, kdy začal platit nový zákon o odpadech, na skládku. Na ni sice neměly teoreticky směřovat ani předtím, ...
Konec okurek v plastu? Rohlík zkouší na pomerančích přírodní vrstvu prodlužující trvanlivost
Pomeranče ze Španělska a postupně další zelenina a ovoce, převážně dovážené, bude u prodejce Rohlík.cz ošetřena speciální přírodní vrstvou vyvinutou americkou společností Apeel. Díky ní ...
Nechtějte hned dvacet miliónů, většinou stačí dva či tři, radí investor do udržitelných projektů
V České republice jsou odhadem nižší stovky projekty, které se z různých úhlů zaměřují na udržitelnost. Žádat o investice mohou například v investičním akcelerátoru Soulmates ...
Bára Kebová: Vyhazování jídla v restauracích je často zbytečné, ale situace se lepší
Bára Kebová Vyhazování jídla v restauracích je často zbytečné, ale situace se lepší Bára Kebová se zabývá plýtváním potravinami ...