KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
První žebříček udržitelnosti ukazuje na velké díry v datech. Kompletní zprávu má jen Kaufland
Horkým tématem posledních let je udržitelnost. Obchodní řetězce na své k přírodě odpovědné konání lákají i zákazníky. Když ale dojde na tvrdá data, většina z nich se ...
Nová iniciativa No Greenwashing jde proti lakování nazeleno
Zákaz plastových příborů, talířů či brček se přiblížil, od července už je nebude možné uvádět do oběhu. Nejen spotřebitelé, ale i manažeři samotných dotčených firem ...
Rohlík hledá lokální farmáře, nabízí jim lepší financování. Získal i Rodena s borůvkami
Online prodejce Rohlík.cz pokračuje v prohloubení spolupráce s lokálními farmáři, na které se soustředí už delší dobu. Nyní startuje nový program, který má malým zemědělcům ...
Lukáš Luňák: Města se už ozývají kvůli kolům i sama. Nejsme služba jen pro ta velká
Lukáš Luňák Růžová kola nám nevadí, najdeme si svoji komunitu. Lukáš Luňák je obchodním ředitelem společnosti Netxbike, firmy, která ...
V Česku převažují rychlodobíjecí stanice, které už jsou pro nové elektromobily pomalé
Nejrozšířenější typ rychlodobíjecích stanic v Česku je pro některé nové modely elektromobilů už příliš pomalý. Vozy s větší kapacitou baterie se v důsledku toho musejí ...