KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
V Česku převažují rychlodobíjecí stanice, které už jsou pro nové elektromobily pomalé
Nejrozšířenější typ rychlodobíjecích stanic v Česku je pro některé nové modely elektromobilů už příliš pomalý. Vozy s větší kapacitou baterie se v důsledku toho musejí ...
E-shopy používají ve větší míře ekologické obaly, některé ale jen za příplatek
Vzrůstající trend udržitelnosti se propisuje i do balení balíků, jejichž množství v souvislosti se zvyšujícím se podílem online obchodů narůstá. Některé e-shopy berou ekologičtější materiály a ...
Spoluzakladatel Zootu Ladislav Trpák dnes staví domy, nejvíce jdou na odbyt posedy
Bývalý spoluzakladatel Zootu prožil své největší vnitřní strachy v období před dvěma lety, kdy se tehdejší online jednička v prodeji oblečení položila. A přešel do ...
Vyberte si skutečně přírodní kosmetiku: certifikáty, které vám s tím pomohou
Na trhu jsou stovky certifikátů ekologické kosmetiky. Vyznat se v nich není jednoduché, zvláště v době, kdy velké kosmetické firmy vytvářejí svoje vlastní, které ale ...
Češi si elektroauto s dotací nepořídí, svítá naděje na hustší dobíjecí síť
Elektromobily jsou jednou z možností, jak přejít na čistou mobilitu a i přes neustálou kritiku je jejich vývoj nejdále. Stát se však k přechodu na ...