Káva do vlastního kelímku? V McDonald’s či Světozoru to nejde, jinde podniky zákazníky zvýhodňují slevou
Kávu do termohrnku zákazníkovi udělá stále více podniků, některé i levněji. Jinde je to naopak problém, přičemž obvyklým důvodem je hygiena.
Rostlinné alternativy bojují za to, aby mohly být „krémové“ či „máslové“
Sójové, ovesné či kokosové alternativy mléčných výrobků už dnes nesmějí nést na obalu označení mléko či jogurt. Podle pozměňovacího návrhu, který prošel Evropským parlamentem, by ...
Firmy čeká povinné reportování o dopadech na životní prostředí
Společnosti ve střední Evropě, Českou republiku nevyjímaje, zatím příliš neholdují tak zvanému nefinančnímu reportingu, tedy zveřejňování svých dopadů na životní prostředí. A to ať už ...
Jak investovat do obnovitelných zdrojů? Najděte si vhodný akciový fond
Obnovitelné zdroje jsou v poslední době čím dál tím větším tématem, a to nejenom z důvodu, že klimatická změna se stává stále urgentnějším problémem a ...
The Guardian: Kvůli změně klimatu se požáry přesouvají více do lesů
Požáry se celosvětově vždy vyskytovaly hlavně v travnatých oblastech. Podle nové analýzy po dvě desítky let sbíraných dat serveru The Guardian se ale postupně přesouvají ...
Petr Šindelář: Panelák je udržitelnější než jakýkoliv ekologický dům
Petr Šindelář Panelák je udržitelnější stavba než jakýkoliv rodinný dům. Architekt Petr Šindelář se zabývá ekologií a udržitelností. Založil ...