Veganská majonéza musí chutnat stejně jako klasická. Živočišný protein chceme do budoucna nahradit rostlinným, říká šéfka Unileveru
„Můj oblíbený projekt je veganská majonéza. Když ji ochutnáte, tak vám garantuju, že vám bude chutnat stejně, nebo možná více než naše klasická,“ uvádí šéfka divize Potravin nadnárodní společnosti Unilever pro střední a východní Evropu Michaela Franeková.
Obchody pod tlakem EU vylepšily účtenky, ubraly z nich škodlivé látky
Účtenky, které při nákupu denně dostávají miliony lidí, donedávna obsahovaly škodlivé látky, které znemožňují i jejich recyklaci. Nyní jsou již alespoň zčásti „očištěné“, nadále ale ...
Supermarket sbírá sám od zákazníků plasty a vyrábí z nich nové obaly
Představte si, že byste plastové obaly, které vám zbudou po rozbalení nákupu nedávali do žlutých popelnic, ale odnášeli zpět do supermarketu, který by z něj ...
Za poslední století jsme zkrátili délku řek o třetinu a vysušili jsme celou krajinu, upozorňuje krajinná architektka
Říční krajina je jako cévní systém, který zajišťuje propojení povrchových a podzemních vod. Kdyby byla zdravá, tak se voda ze silných dešťů rozlije a postupně ...
Na střeše paneláku vznikla zahrada se záhonky i pískovištěm pro děti
Obyvatelé čtyř paneláků v Plzni se rozhodli ozelenit střechy svých domů. Vznikla tak odpočinková zóna, první svého druhu ve městě. Vyjedeme výtahem do posledního sedmého ...
Na světě se loni vyhodilo rekordně elektroodpadu. Zaplnil by 350 obřích lodí
Číslo 54 miliónů tun vyhozené elektroniky za loňský rok je tak obří, že si ho nikdo nedokáže představit. Kanadská televize CBC proto přepočítala toto množství ...