KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
Těstoviny či čočka z kapslí. Český systém MIWA je v prvním obchodním řetězci ve Francii
Český systém prodeje potravin bez obalu, který vymyslela a do praxe uvádí technologická společnost MIWA, pronikl do prvního velkého obchodního řetězce, francouzského Intermarché. Právě pro ...
Econea začala doručovat drogerii a kosmetiku bez krabice, jen v sáčku
Internetový obchod Econea, hlídající si ostražitě udržitelnost prodávaných produktů, nyní posouvá dále i způsob doručování. Na místo krabice bude lokálně doručovat ve spolupráci s Liftagem v sáčku ...
Na tržnici v Ghaně míří každý týden milióny vyhozených oděvů ze severní polokoule
Pro mnoho konzumentů rychlé módy končí životní cyklus oblečení v lepším případě v kontejneru na textil. Mají dobrý pocit, že oblečení neskončí na skládce a ...
Jan Zeman: Velkému německému výrobci nemůžeme v biokvalitě cenou konkurovat
Jan Zeman Cena biopotravin není vysoká. To cena konvenčních potravin je nezdravě nízká. Jan Zeman už patnáct let vede ...
Saláty můžeme pěstovat v Praze, ne je vozit přes celou Evropu, říká zakladatel Fruitisima. Rozjíždí hydroponickou farmu
Pouze třetina v Česku spotřebované zeleniny a ovoce pochází z tuzemska. Zbytek se dováží. To je jeden z důvodů, proč se Tomáš Lichtenberg, spoluzakladatel sítě ...