Veganská majonéza musí chutnat stejně jako klasická. Živočišný protein chceme do budoucna nahradit rostlinným, říká šéfka Unileveru
„Můj oblíbený projekt je veganská majonéza. Když ji ochutnáte, tak vám garantuju, že vám bude chutnat stejně, nebo možná více než naše klasická,“ uvádí šéfka divize Potravin nadnárodní společnosti Unilever pro střední a východní Evropu Michaela Franeková.
Firmy soutěží, kdo je ekologičtější. O tom se nám před třemi lety ani nesnilo, říká expert na udržitelnost
Před příchodem covidu se „udržitelnost“ citovala v každé velké firmě, a postupně i v těch středních, a kdo neměl CSR report neboli zprávu o společenské odpovědnosti, jako ...
Papír, kam se podíváš. Jak funguje třídící linka, kam míří odpad z modrých popelnic
Obří hromada kartonů, lepenky a papíru dosahuje skoro až ke stropu. Sem tam je vidět plastový pytel na odpadky nebo jiný nepořádek, který by v ...
Do flotil velkých e-shopů pronikají elektroauta. Zatím ale pomalu
Velké e-shopy v Česku začínají pomalu zařazovat do svých flotil eletrododávky. Většinou se ale jedná o jednotky elektrovozů v poměru k desítkám aut, které pod značkami Alzy, Rohlíku ...
Kdyby všechny plasty zmizely, byla by to ekologická katastrofa, říká šéf Kofoly
Jannis Samaras, šéf skupiny zahrnující Kofolu, restaurace Ugo či čaje Leros, se snaží svůj byznys co nejvíce „ozelenit“. Na Rajeckou dolinu kolem vodního zdroje získal ...
Plata na vejce i ruličky od toaleťáku. Obojí už patří do modré popelnice
Dlouho platilo, že tolikrát recyklovaný papír jako jsou plata na vajíčka či rulička od toaletního papíru už nejde dál zpracovat, a proto patří do směsného ...