KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
Jak investovat do obnovitelných zdrojů? Najděte si vhodný akciový fond
Obnovitelné zdroje jsou v poslední době čím dál tím větším tématem, a to nejenom z důvodu, že klimatická změna se stává stále urgentnějším problémem a ...
The Guardian: Kvůli změně klimatu se požáry přesouvají více do lesů
Požáry se celosvětově vždy vyskytovaly hlavně v travnatých oblastech. Podle nové analýzy po dvě desítky let sbíraných dat serveru The Guardian se ale postupně přesouvají ...
Petr Šindelář: Panelák je udržitelnější než jakýkoliv ekologický dům
Petr Šindelář Panelák je udržitelnější stavba než jakýkoliv rodinný dům. Architekt Petr Šindelář se zabývá ekologií a udržitelností. Založil ...
Bio suroviny a žádné plasty. Čaje Sonnentor ukazují, že to jde
Vystoupíme z auta na kopečku v Čejkovicích a do nosu nás udeří intenzivní a vše překrývající bylinková vůně. Po celé čtyři hodiny, které jsme loni ...
Terapie za koronaviru nemíří jen na online, ale i mezi stromy
Za dob koronaviru nemusí vše probíhat jen online, ale je-li to možné, i v přírodě. To platí i pro terapii. Představu očisty a osvěžení máme ...