KVÍZ: Co mohou restaurace dělat, aby byly udržitelnější?
Restaurace a vůbec celý obor gastronomie mají velký potenciál zapracovat na dopadech svého byznysu na životní prostředí. Jednak v něm vzniká spousta obalů, které se okamžitě stávají odpadem, a to nejen v klasických fast foodech, a jednak se v něm plýtvá jídlem. Zjistěte, co víte o udržitelnosti restaurací, hospod a bister.
Terapie za koronaviru nemíří jen na online, ale i mezi stromy
Za dob koronaviru nemusí vše probíhat jen online, ale je-li to možné, i v přírodě. To platí i pro terapii. Představu očisty a osvěžení máme ...
„Zelený“ prostředek na nádobí obsahuje nedoporučovaný chemický konzervant
Mycí prostředek na nádobí české společnosti Zenit pod názvem Real Green láká k nákupu hned několika zelenými nálepkami. V nich si můžeme přečíst, že kromě ...
Budoucnost dopravy ve velkých městech: místo aut nákladní elektrokola
Ani desetistupňové mrazy nezastavily v posledních dnech testování doručování na nákladních kolech na místo aut. Největší online prodejce Rohlík jimi zamýšlí v širším centru Prahy v následujících letech ...
Do vody se dostává chemie, kterou z ní neumíme odstranit, upozorňuje hydrobiolog
Čistá voda už v podstatě neexistuje. I přes dobře fungující čistírny odpadních vod obsahuje škodlivé látky, které z ní neumíme dostat. Třeba zbytky léků. To ...
Jak dělat udržitelný marketing a ne greenwashing? Bez udržitelného produktu to nejde
Na zvyšující se tlak na udržitelnost, používání k přírodě šetrnějších produktů a na odpovědnější chování reaguje ve větší či menší míře většina firem. To s ...