Třetina jídla uvařeného ve školních jídelnách končí v koši. Zachraň jídlo představilo výsledky výzkumu
Ročně každá školní jídelna vyhodí potraviny v hodnotě přibližně 600 tisíc korun. Jako odpad končí třetina všech uvařených pokrmů. Vyplývá to z výsledků výzkumu o plýtvání jídlem ve školních jídelnách, který představila organizace Zachraň jídlo.
Hledá se obal pod maso. Zn. Udržitelný
Najít pod maso vhodný obal, který jej ochrání, bude spolehlivý a zároveň alespoň trochu udržitelný, je velký oříšek pro výrobce i obchodní řetězce. Jak výrobci, ...
Roušky, kam se podíváš. Ochranné pomůcky dělají nepořádek na ulicích
Válejí se v parku, na chodníku nebo na parkovištích. Pohozené použité roušky jsou pro životní prostředí velký problém. V přírodě se budou rozkládat i desítky ...
Postřižiny účtenek. Všechny řetězce se je snaží zkrátit, rozdíly jsou ale velké
Téměř všechny velké obchodní řetězce vyhlásily v poslední době konec dlouhým účtenkám, které se dennodenně valí z pokladen obchodů. Z našeho krátkého průzkumu vyplývá, že rozdíly v délce ...
Chceme vystoupit ze škatulky taxíků, říká šéf Liftaga k budování udržitelné městské dopravy
Jeden systém přepravy, ať už lidí, nebo zboží, rovná se udržitelnější doprava ve městě. Taková je vize Liftaga, jehož řidiči vozí nejen lidi, ale i ...
Online prodejce potravin Rohlík zavádí elektronické účtenky
V dnešní době, kdy lze za nákup zaplatit aplikací v telefonu, vypadá papírová účtenka, navíc z nerecyklovatelného termo papíru, jako relikt minulosti. V některých obchodech už jí však začíná ...