Třetina jídla uvařeného ve školních jídelnách končí v koši. Zachraň jídlo představilo výsledky výzkumu
Ročně každá školní jídelna vyhodí potraviny v hodnotě přibližně 600 tisíc korun. Jako odpad končí třetina všech uvařených pokrmů. Vyplývá to z výsledků výzkumu o plýtvání jídlem ve školních jídelnách, který představila organizace Zachraň jídlo.
Milióny stromů nepomohou. Bez změny energetického mixu Česko s emisemi nehne
V těchto dnech běží v televizi masivní reklama Tipsportu o tom, že pomohou vysázet deset miliónů stromů. Laik by si řekl, že jsme „zachráněni“. Jak ...
Módní řetězce a udržitelnost? Objevují se první pokusy
Udržitelnost a móda zatím nejde moc dohromady. Firem, které se snaží od základu vyvarovat postupů zatěžujících životních prostředí, je málo. Nicméně drobné krůčky a pokusy ...
Firmy zkoumají cesty k udržitelnosti: Ikea zkouší pronájmy nábytku, P&G radí nemýt si tak často vlasy
Jsou malé firmy, které mají udržitelnost ve své DNA. A pak jsou ty velké, které se musí snažit pohnout obřím portfóliem výrobků a svým chováním ...
Město chce dostat jednorázové plenky ze skládky, přispívá na látkové
Se zbytečným plněním popelnic jednorázovými plenami se snaží vypořádat Brandýs nad Labem - Stará Boleslav. Město se rozhodlo, že bude novopečeným rodičům přispívat na látkové ...
Čisté Česko? Podle dosavadních čísel půjde o běh na dlouhou trať
Dnes je Mezinárodní den čistoty ovzduší. K jeho znečištění velkou měrou přispívá produkce uhelných elektráren. Stojí proto za to si připomenout, jak daleko jsou jednotlivé ...