Chce „prodávat“ obnovu přírody. Ze záliby z dětství buduje realitní podnikatel zelený byznys
Láska k obojživelníkům Prokopovi Svobodovi vydržela dodnes. Svůj nový byznys totiž postavil na obnově zanedbaných přírodních lokalit. Zatím ho dotuje, ale předpokládá, že se pozemky časem zhodnotí.
Zelená je dobrá. Obchody a výrobci začínají lákat na nižší ekologické dopady
Výrobky do budoucna neponesou jen nápisy o kvalitě, vysokém podílu masa či čerstvých surovinách, ale i o tom, jaké dopady mají na přírodu. Na prvních ...
Bez masa. Ikea i fast foody jdou naproti rostlinnému trendu
Na pohled připomínají maso, jsou ale rostlinné. Ikea uvedla na trh bezmasé kuličky, kterými chce sníži svoji uhlíkovou stopu. Masové náhražky začínají nabízet i fast-foody ...
V Plzni má vzniknout ojedinělá zelená čtvrť, navrhli ji studenti
V Plzni má vzniknout čtvrť, která bude umět šetrně hospodařit s pitnou vodou, dokáže si vyrobit přes polovinu elektřiny a bude umět ochladit svoje okolí ...
Firmy soutěží, kdo je ekologičtější. O tom se nám před třemi lety ani nesnilo, říká expert na udržitelnost
Před příchodem covidu se „udržitelnost“ citovala v každé velké firmě, a postupně i v těch středních, a kdo neměl CSR report neboli zprávu o společenské odpovědnosti, jako ...
Papír, kam se podíváš. Jak funguje třídící linka, kam míří odpad z modrých popelnic
Obří hromada kartonů, lepenky a papíru dosahuje skoro až ke stropu. Sem tam je vidět plastový pytel na odpadky nebo jiný nepořádek, který by v ...