Třetina jídla uvařeného ve školních jídelnách končí v koši. Zachraň jídlo představilo výsledky výzkumu
Ročně každá školní jídelna vyhodí potraviny v hodnotě přibližně 600 tisíc korun. Jako odpad končí třetina všech uvařených pokrmů. Vyplývá to z výsledků výzkumu o plýtvání jídlem ve školních jídelnách, který představila organizace Zachraň jídlo.
Miliardy nových cigaret míří kvůli starému kolku k likvidaci
V drtičce společnosti FCC nyní končí několik tun zcela nových cigaret denně. Další milióny jich pálí spalovny. Cigarety jsou nové, jen mají starý kolek, a proto ...
Hrách a obilí místo buřtu. Veganské burgery už vyrábějí i české masokombináty
Výroba rostlinných alternativ k burgerům, párkům a dalším masovým výrobkům už začala pronikat i do českých masokombinátů. Jako první začaly veganské produkty vyrábět Uzeniny Příbram. ...
Co všechno pro nás dělají stromy a proč se bez nich neobejdeme
Stromy pro nás pracují každý den v roce. Starají se o to, abychom se mohli nadechnout, umí nás uklidnit a dělají svět krásnějším. To ale ...
Neměli jsme miliardy jako Elon Musk, tak jsme se pustili do užitkových aut, říká šéf Voltie
Juraj Ulehla se do elektro aut zamiloval už před deseti lety, kdy je ještě málokdo bral vážně. Dnes je výkonným ředitelem a spolumajitelem firmy Voltia, která ...
Osm mýtů, proč jíst maso jako dosud a nestarat se o dopady na klima
Pokud milujete steaky, následující řádky vás asi nepotěší. Čím dál víc se totiž ukazuje, že snížení spotřeby masa bude nevyhnutelné pro odvrácení či alespoň zmírnění ...