Vyrábějí přírodní kosmetiku doma. Nejsložitější je šampon, parfém nevoní tak dlouho
Přírodní kosmetiku lze vyrobit i v domácích podmínkách. Důležité je mít kvalitní ingredience, se kterými člověk může experimentovat podle vlastních preferencí. Majitelky ateliéru Liška Mazaná na pražské Letné už několik let pořádají workshopy o domácí výrobě kosmetiky.
Udržitelnost musí řešit i státní podniky, jinak nezískají financování z EU
Plzeňský Prazdroj v nedávno vydaném reportu udržitelnosti poprvé zveřejnil data o nepřímých emisích Scope 3, které vznikají v dodavatelsko-odběratelském řetězci a jejichž měření je pro firmy nejsložitější. V případě pivovaru je to výzva zejména v restauracích.
Fašisté atomové elektrárny spustili, socialisté je vypnou
Španělsko je šestou evropskou zemí, která chce definitivně skončit s atomovou energií. Všechny jaderné elektrárny v zemi by měly skončit do května 2035. Důvody jsou ekonomické i ideologické: vzestup jádra je zde spojen s fašistickým režimem generála Franka.
Lidl v lednu zlevnil veganské produkty. Připojuje se tím k celosvětové výzvě „Veganuary“
Leden je měsícem novoročních předsevzetí a příležitostí pro změnu jídelníčku či životního stylu. Proto vznikla ve Velké Británii výzva „Veganuary“, jako možnost vyzkoušení rostlinné stravy. Lidl se k výzvě připojuje rozšířenou nabídkou veganských produktů a slevami.
V roce 2020 Tykač sliboval přípravu na přísné emisní limity. Nyní chce v elektrárně Počerady vypouštět více rtuti ještě tři roky
Když skupina Sev.en Pavla Tykače přebírala od ČEZ o tři roky dříve hnědouhelnou elektrárnu Počerady, vysvětlovala to tím, že se chce včas připravit na plnení emisních limitů. Nyní žádá o jejich prodloužení až o další téměř tři roky.
Olivový olej nepoužívám, není lokální, říká michelinský šéfkuchař z italských Dolomit
Michelinský šéfkuchař Norbert Niederkofler patří mezi pionýry udržitelné gastronomie. V začátcích sklízel za svůj nápad vařit jen ze sezónních a lokálních surovin posměch, dnes patří jeho menu mezi nejvyhlášenější v Jižním Tyrolsku.