Domůpmisun2024-09-23T10:08:48+02:00

Jak jednoduše snížit uhlíkovou stopu? Nabízet méně masa v kantýně, říká šéf Sonnentoru

Josef Dvořáček, šéf a spolumajitel Sonnentoru, byl nejprve k měření uhlíkové stopy u nich ve firmy skeptický. Jak změřit hodnoty, které vychází zevnitř firmy, jak chcete změřit svoji víru, přirovnával jejich situaci. Po auditu ale změnil názor.

Martina Patočková|22. listopadu 2023| Byznys, U JEDNOHO STOLU| , , , |

Do emisí CO2 se nám počítá i chlazené pivo v obchodech, říká manažer udržitelnosti Prazdroje

Plzeňský Prazdroj v nedávno vydaném reportu udržitelnosti poprvé zveřejnil data o nepřímých emisích Scope 3, které vznikají v dodavatelsko-odběratelském řetězci a jejichž měření je pro firmy nejsložitější. V případě pivovaru je to výzva zejména v restauracích.

Veronika Němcová|22. listopadu 2023| ESG, Podcasty| , , , |

Myslím, že „zvítězí“ autobusy na bioplyn, elektrické jsou zatím nespolehlivé v dojezdu, říká ředitel FlixBusu

Šéf přepravní společnosti FlixBus Pavel Prouza vidí budoucnost linkové dopravy v bioplynu. Podle něj se bateriové autobusy zatím pro dálkovou přepravu nehodí kvůli nižšímu dojezdu a až tříhodinovému nabíjení.

Irena Buřívalová|21. listopadu 2023| CEO o ESG, ESG, Rozhovory| , , , , |

Unilever chce „pěnu“ pro domácí čističe získávat z kukuřice. Pomůže mu v tom slovenská firma Evonik

Suroviny vyráběné z derivátů fosilních paliv se dnes přidávají téměř do všech čisticích prostředků a produktů péče o tělo k zajištění pěnivosti. Unilever proto spolupracuje s firmou Evonik, která bude jejich náhradu získávat z kukuřice.

Redakce|21. listopadu 2023| Brandnews, Byznys| , , |
Přejít nahoru