Audio verze článku:

Bývalý sustainability expert České spořitelny Matúš Púll od srpna působí v poradenské a advokátní kanceláři mutualus. Ta se zaměřuje na odborné problémy spojené s udržitelností a transformací.

Matúš Púll působil v České spořitelně postupně na několika pozicích spojených s udržitelností a ESG déle než šestnáct let do března letošního roku. Poté si dal „kariérní pauzu“. A jak napsal na profesní síť Linkedin, v mezičase si naordinoval pouť do Santiaga de Compostela a získal „Sustainability and Climate Risk Certificate“ od Asociace profesionálů v oblasti rizik (GARP).

Od letošního srpna Púll zakotvil ve společnosti mutualus.  „Udržitelností se v Česku zatím zabývaly hlavně firmy, které samy chtěly. Od příštího roku bude přibližně 1800 firem povinně reportovat a to otvírá možnost zapojit je do klimatických, environmentálních a sociálních aktivit. Z České spořitelny si dokážu dobře představit, co je potřeba prakticky dělat, a umím s tím pomoci,“ uvádí Púll.

Malý tým a totální flexibilita

V novém působišti bude mít na starosti projekty na implementaci reportingu udržitelnosti podle směrnice o nefinančním reportingu CSRD, strategie udržitelnosti, regulace a udržitelných financí, včetně EU taxonomie nebo SFDR.

„Na mutualus mě baví malý tým, absolutní profesionalita a totální flexibilita,“ dodává Matúš Púll, který dosud působil ve velkých korporacích.

Společnost mutualus, původně Verdian, založil v roce 2022 dlouholetý expert v poradenských službách Tomáš Babáček (dříve působil v Deloitte a PWC). Členem týmu je od počátku jeho bývalý kolega z Deloitte Filip Hloušek.

Martina Patočková
Martina Patočková

Martina začínala s novinařinou v agentuře ČTK a pokračovala v MF Dnes, psala pro E15 či Reportér Premium. Jenže pak zatoužila po větší samostatnosti. Ráda chodí po kopcích, plave s ploutvemi i bez nich a chtěla by kočku.