Pao-ting (Čína) 13. listopadu 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnosti China Unicom a Huawei nedávno přistoupily k podpoře pobočky Baoding Automation Technology Branch společnosti Exquisite Automotive Systems Co., Ltd. („EA“) při zavádění flexibilní výrobní linky využívající technologii 5G-Advanced, která se vyznačuje mimořádně vysokou spolehlivostí a velmi nízkou latencí.

V továrně společnosti Great Wall Motor ve městě Pao-ting v provincii Che-pej se zařízení 5G-Advanced používá na lince vyrábějící automobilové střechy. Tradiční průmyslové řízení zajišťuje sériové připojení a ovládání koncových zařízení pomocí kabelových sítí. Po určité době provozu však dochází v mobilních aplikačních scénářích, jako jsou robotická ramena, posuvné jednotky a otočné stoly, k opotřebení rozvodů, což často vede k přerušení výroby a způsobuje v průměru asi 60 hodin odstávek ročně.

Sítě 5G-Advanced nabízejí velmi vysokou spolehlivost a velmi nízkou latenci, takže jsou ideální volbou pro náročné procesy v hlavní výrobě, které vyžadují vysokou rychlost odezvy. Bezdrátové průmyslové sítě pak dokážou zcela eliminovat omezení způsobená použitím kabelů. V porovnání s kabelovými sítěmi usnadňuje řešení 5G-Advanced nasazení sítě a dokáže lépe obsluhovat flexibilní výrobu. Sítě 5G-Advanced navíc zvyšují efektivitu díky integraci dalších funkcí, jako je sběr dat (informační technologie – IT) a funkce průmyslového řízení (provozní technologie – OT), které jsou v kabelových sítích zajišťovány dvěma samostatnými privátními linkami.

Společnost EA se nachází ve městě Pao-ting v provincii Che-pej a je dceřinou společností společnosti Great Wall Motor Co., Ltd. (GWM), přičemž její roční obrat přesahuje 2 miliardy jüanů. Zaměřením EA je vývoj inteligentních zařízení a návrh a integrace automatizovaných výrobních linek pro GWM a další automobilové společnosti.

Zástupce generálního ředitele oddělení průmyslové inteligence společnosti EA Yuan Zhanjiang na tiskové konferenci uvedl: „Digitalizace je nezbytným předpokladem transformace a modernizace výrobních podniků. Technologie 5G-Advanced se vyznačuje mimořádně vysokou spolehlivostí, nízkou latencí a snadným nasazením. Tyto vlastnosti byly ověřeny v laboratoři průmyslového využití internetu 5G-Advanced společnosti EA a brzy je začneme uplatňovat v našich komerčních výrobních linkách. Využijeme příležitosti, kterou nám nabízí transformace a modernizace podniků, zapojíme digitální technologie do služeb neustálého zdokonalování naší chytré výroby a přispějeme k transformaci a modernizaci GWM i celého výrobního průmyslu.“

Mnoho zemí dnes považuje průmyslovou digitální transformaci za novou hybnou sílu hospodářského růstu. Z tohoto důvodu usilují o to, aby byla výroba stále digitalizovanější, propojenější a inteligentnější. Digitální provoz je nyní pro výrobní podniky nezbytností a také flexibilní inteligentní výroba se stále více rozmáhá.

Hlavní vědecký pracovník pro velká data ve společnosti China Unicom Fan Ji’an zdůraznil, že společnost China Unicom urychluje budování digitální infrastruktury a prohlubuje integrované inovace v oblasti digitálních technologií. Fan dále uvedl: „Díky technologii 5G-Advanced se průmyslové aplikace přesouvají z pomocné výroby do hlavních výrobních systémů. V klíčových scénářích se objevuje stále více typických aplikací 5G-Advanced, což dále stimuluje přechod výrobního průmyslu na digitální technologie.“

Společnost China Unicom věří, že aplikace 5G-Advanced mohou pro podniky vytvořit větší hodnotu. „Jsme ochotni spolupracovat se všemi odvětvími, abychom vytvořili nový impuls pro inovace a podpořili kvalitní rozvoj prostřednictvím integrace digitální a reálné ekonomiky,“ uzavřel Fan.

Globální průmysl rozvoj 5G-Advanced aktivně podporuje. Během Globálního fóra o mobilním širokopásmovém připojení, které skončilo minulý měsíc, spustilo 13 globálních operátorů včetně společnosti China Unicom společně první vlnu sítí 5G-Advanced, což signalizuje přechod 5G-Advanced od technického ověřování ke komerčnímu nasazení. Rok 2024 tak bude prvním rokem komerčního využití 5G-Advanced.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271837/image_1.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271838/image_2.jpg

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2271839/image3.jpg

 

KONTAKT: Huang Lina, 86-15566936177