Ning-Po (Čína) 27. října 2023 (PROTEXT/PRNewswire) – Společnost Risen Energy, přední světový výrobce vysoce výkonných solárních fotovoltaických (FV) produktů, s potěšením oznamuje získání francouzské certifikace uhlíkové stopy pro svůj heteropřechodový (heterojunction, HJT) solární modul Hyper-ion. Tento významný úspěch otevírá společnosti Risen Energy cestu k plánovanému rozšíření jejího působení na tuzemském trhu v rámci pokračující podpory globálního přechodu na nové zdroje energie prostřednictvím ekologičtějších, vysoce účinných a kvalitních solárních produktů.

Certifikace od nezávislého institutu Certisolis, jmenovaného francouzskou Energetickou regulační komisí (CRE) jedinou laboratoří pro hodnocení a certifikaci výkonnosti fotovoltaických výrobků, potvrzuje, že modul Hyper-ion společnosti Risen Energy dosahuje hodnoty uhlíkové stopy 376,5 kg ekv. CO2/kWp. Tento solární modul představuje nový průmyslový standard pro uhlíkovou stopu výrobků a přináší konstrukci šetrnou ke klimatu v kombinaci se špičkovými inovacemi, které pomáhají snižovat náklady a zvyšovat výrobu energie.

„V dnešní době neustále rostoucích globálních dopadů klimatických změn se uhlíková neutralita stala univerzálním imperativem. Společnost Risen Energy se jako lídr v solárním průmyslu zaměřuje na vývoj průkopnických solárních produktů s vysokou účinností a nízkými uhlíkovými emisemi. Představení řady Hyper-ion znamená pro společnost Risen Energy významný milník – řešení nové generace nabízející špičkovou produkci energie s nižšími náklady na kilowatthodinu a zároveň s vyšší uhlíkovou hodnotou. Svědčí také o našem odhodlání rozvíjet fotovoltaickou technologii a našich ambicích pomoci světu urychlit cestu k bezuhlíkové budoucnosti prostřednictvím inovativních produktů,“ uvedl vrchní ředitel pro výzkum a vývoj ve společnosti Risen Energy Liu Yafeng.

Řada Hyper-ion od společnosti Risen Energy využívá nejnovější HJT technologii s mikrokrystalickými dopovanými vrstvami na obou stranách článku. Použití pasty na bázi mědi potažené stříbrem snižuje spotřebu stříbra a tím i celkové náklady.

Modul je rovněž vybaven speciální propojovací technologií Hyper-Link, kterou vyvinula přímo společnost Risen Energy. Konstrukce bez sběrnic navíc eliminuje využití sběrnic na článcích pro ještě vyšší propojitelnost.

Modul s účinností dosahující až 23,9 % se může pochlubit mimořádně stabilním teplotním koeficientem a vysokým bifaciálním poměrem až 85 % ±10 %. Tenčí destička a nízkoteplotní proces HJT umožňují modulu dosáhnout hodnoty uhlíkové stopy nižší než 400 kg ekv. CO2/kWp. Modul, který byl uveden na trh v roce 2022, byl certifikován tak, aby splňoval normy IEC 61215/IEC 61730.

S rostoucím dopadem globálních změn klimatu se uhlíková neutralita stala společným celosvětovým cílem. Společnost Risen Energy jakožto přední aktér ve fotovoltaickém průmyslu vždy vyznávala koncept udržitelného rozvoje. Aktivně reaguje na národní poptávku po nízkouhlíkovém rozvoji a zavazuje se k výzkumu a vývoji produktů přinášejících vysokou produkci s nízkými emisemi oxidu uhličitého.

O společnosti Risen Energy

Společnost Risen Energy je předním světovým výrobcem vysoce výkonných fotovoltaických produktů úrovně 1 s hodnocením „AAA“ a poskytovatelem komplexních obchodních řešení pro výrobu energie. Společnost, která byla založena v roce 1986 a v roce 2010 vstoupila na burzu, přináší přidanou hodnotu svým zákazníkům po celém světě. Komplexní obchodní řešení společnosti Risen v oblasti solární energetiky, která patří k těm nejvýkonnějším a nejvýhodnějším v oboru, definují technické a obchodní inovace v kombinaci se špičkovou kvalitou a podporou. Díky přítomnosti na místním trhu a silnému finančnímu zázemí jsme odhodláni a připraveni budovat strategickou, oboustranně výhodnou spolupráci s našimi partnery a společně využít rostoucí hodnotu zelené energie.

 

KONTAKT: Tina, [email protected]

 

PROTEXT