Praha 10. listopadu 2023 (PROTEXT) – Ministerstvo průmyslu a obchodu včera 9. 11. 2023 vyhlašovalo vítěze cen Podnikatelský projekt roku. V nich oceňuje unikátní projekty českých firem. Těm zajišťuje podporu v různých kategoriích, týkající se strategického rozvoje České republiky.

V kategorii technologie zvítězil eshop Mironet.cz. Jeho nový e-commerce systém umožňuje zapojit unikátním způsobem partnery, kteří si své výrobky umístí do automatizovaných skladů. Ministerstvem oceněný shop Mironet před nedávnem získal již po šesté titul shop roku, který uděluje veřejnost za kvalitu služeb na srovnávači cen Heureka. Světově unikátní řešení Mironetu rychlostí převyšuje podle tvrzení Mironetu zahraniční marketplace, které nyní nově začínají působit v Česku.

„Na český trh míří se svým marketplace polské Allegro, německý Kaufland, americký Amazon a vůbec není jednoduché v tak silné konkurenci uspět. Ocenění si vážím. Ještě víc oceňuji Ministerstvo průmyslu a obchodu za jeho snahu, aby na českém trhu zůstaly české společnosti a nestalo se Česku to, co se stalo například v případě bank,“ uvedl Robert Novotný, generální ředitel Mironetu. „Kvalita našich služeb podpořená novými technologiemi pořízenými na konci minulého roku zatím vedla k tomu, že v prvním pololetí tohoto roku Mironet rostl o více než 60 %, a to i při celkově klesající poptávce. Jak se situace bude vyvíjet dál, uvidíme. Rozhodně jsme bojově naladěni,“ dodal.

Mironet nyní s vyvinutými technologiemi míří na zahraniční trhy. Prvním je Slovensko, kde zahájil prodej v létě. V roce 2024 plánuje další rozsáhlé investice do automatizace, robotizace a umělé inteligence, aby udržel tempo s mnohem silnější zahraniční konkurencí.