Praha 13. listopadu 2023 (PROTEXT) – Francouzský klavírista a skladatel, který byl v roce 2022 jedním z 10 nejvíce streamovaných umělců klasické hudby na světě, vystoupí 14. listopadu 2023 v pražském Divadle Hybernia.

Sofiane Pamart vystupuje na prestižních pódiích po celém světě, nejčastějším slovem na jeho plakátech je přitom „vyprodáno“, a to obvykle několik měsíců před koncertem. Je prvním klavíristou v historii, který vyprodal legendární francouzskou halu Accor Arena Bercy v její maximální kapacitě.

Sofiane Pamart je považován za jedinečného hudebníka, který se nebojí vedle klasického repertoáru prozkoumávat i nevyšlapané cesty mimo pravidla klasické hudby. Jeho dílo je temné i poetické současně a zasahuje emoce publika napříč věkem i žánry. Jeho poslední album „NOCHE“ bylo vydáno letos v říjnu.

Za spolupráci s rappery, jako klavírista a skladatel, získal 16 zlatých a 4 platinové desky. Dalším z jeho zlatých alb je nahrávka „VIVRE“ se zpěvákem Arnem.

Sofiane Pamart v roce 2023 vyrazil na celosvětové turné, a pokud vám zatím nezkřížil cestu, máte jedinečnou příležitost k objevování jeho hudebního světa v Praze.

 

ČTK ke zprávě vydává obrazovou přílohu, která je k dispozici na adrese http://www.protext.cz.