Mnichov 27. června 2024 (PROTEXT/PRNewswire) – EVE Energy, přední světová společnost v oblasti výroby lithium-iontových baterií, se v žebříčku dodávek článků pro ukládání energie za první čtvrtletí 2024, který nedávno zveřejnila společnost InfoLink Consulting, dostala na druhé místo.

V kontextu poklesu celosvětového trhu s řešeními pro ukládání energie o 2,2 % má nyní EVE Energy druhý nejvyšší podíl na trhu – ke konci druhého čtvrtletí roku 2024 dosáhla celkového objemu dodávek 60 GWh.

„Společnost EVE Energy se v rámci svého rozvoje snaží primárně rozvíjet své technické schopnosti a kvalitu, posilovat svou odolnost během ekonomických cyklů a rozšiřovat své služby po celém světě, abychom mohli našim zákazníkům pomoci dosáhnout úspěchu,“ řekl Liu Jincheng, zakladatel a předseda představenstva společnosti EVE Energy.

Výrazný nárůst dodávek společnosti EVE Energy je výsledkem úspěšného rozsáhlého rozvoje trhu, komplexního uspořádání provozu a neustálého technologického pokroku.

Společnost spolupracuje s řadou známých světových energetických podniků. V roce 2023 podepsala společnost EVE Energy na veletrhu smarter E Europe dohody o spolupráci se společnostmi Powin a ABS o celkovém objemu 23 GWh. V dubnu 2024 pak uzavřela strategická partnerství se společnostmi HITE Smart Energy, Linyang Energy Storage a JinkoSolar v celkovém objemu 19 GWh. Na červnovém veletrhu smarter E Europe 2024 dosáhla společnost EVE Energy další strategické spolupráce se společností Powin o celkovém objemu 15 GWh.

Aby společnost EVE Energy mohla rychle reagovat na potřeby zákazníků, využívá strategii celosvětových tržních služeb, která zajišťuje globální výrobu, dodávky a spolupráci. Kromě dalšího zdokonalování svých sedmi regionálních ústředí v jižní Číně, střední Číně, jihozápadní Číně, severovýchodní Číně, asijsko-pacifické oblasti a jihovýchodní Asii zřídila společnost také kanceláře v Tchaj-peji a regionální pobočky v Singapuru a Německu a začala využívat sklady spravované dodavateli, aby mohla poskytovat lepší a lokalizované služby. Společnost rovněž plánuje vybudovat dodavatelsky spravovaný sklad a dceřinou společnost v Americe.

Základem silného růstu společnosti EVE Energy jsou technologické inovace, vývoj produktů a modernizovaná řešení. V prvním čtvrtletí roku 2024 uvedla společnost EVE Energy na trh vlajkové produkty řady Mr. flagship, včetně baterie Mr. Big a systému Mr. Giant, což je efektivní, jednoduché a bezpečné řešení, které redefinuje pohled na systém skladování energie.

„Vzhledem k tomu, že odhadovaná energetická účinnost EVE Energy se zvýší o 1 procento, zvýší se provozní přínosy zákazníka během celého životního cyklu přibližně o 490.000 USD,“ poznamenal Dr. Yuan Dingding, technologický ředitel společnosti EVE Energy.

Řešení řady Mr. Flagship se může pochlubit vynikající účinností ukládání energie. Článek Mr. Big s kapacitou 628 Ah využívá technologii vysokorychlostního stohování třetí generace a dosahuje 96% energetické účinnosti. Systém Mr. Giant využívá minimalistické integrační řešení, první systém skladování energie na světě s mimořádně velkou kapacitou a vysoce účinným článkem a standardní 20stopou skříň s až 5 MWh a systémovou účinností 95 %.

Patentovaná technologie vysoce účinného řízení teploty 3T mezitím zajišťuje rovnoměrnější teplotu v rámci celého systému, udržuje odchylku teploty pod 3 °C a dokáže snížit nejvyšší teplotu dokonce o 5 °C. Kromě toho tato řada obsahuje další řešení tepelného managementu, včetně jedinečných povlaků a integrovaných systémů kapalinového chlazení. Tyto výjimečné kroky v oblasti chlazení odvracejí problém větších baterií, které produkují více tepla, a účinně tak řeší související obavy zákazníků z velkých baterií v éře TWh.

Je to také jednoduché řešení, které snižuje náklady na instalaci a údržbu a zároveň šetří omezenější zdroje, jako je prostor. Společnosti EVE Energy se také podařilo snížit počet článků o 50 %; konstrukce balení snížila počet svarových spojů, lišt a koncových desek na polovinu a systém také snížil počet míst pro sběr informací a počet kabelů o 50 %.

Co se týče hardwaru, minimalistický design řešení Mr. Giant umožňuje snadnou instalaci a údržbu velkých elektráren pro ukládání energie, což zvyšuje jednoduchost údržby systému o 50 % a snižuje nutnost monitorování provozu a údržby o 50 %, čímž skutečně snižuje počet náhradních dílů na polovinu a šetří úsilí při instalaci.

Softwarové řešení Mr. Giant je vybaven pokročilým systémem správy informací, který integruje algoritmy umělé inteligence pro diagnostiku poruch na cloudové platformě a zvýšení efektivity provozu. „Kromě toho podporuje plně flexibilní uspořádání systému, které při kapacitě 100 MWh zabírá až o 50 % méně půdy.

Tato řada nabízí kombinaci cenové dostupnosti, bezpečnosti a snadného použití a je ideální pro scénáře, jako je například velkokapacitní, čtyřhodinové nebo delší skladování větrné a solární energie a sdílené nebo samostatné skladování energie. Zákazníci si výsledný produkt velmi pochvalují, přičemž na příštích pět let bylo nashromážděno více než 151 GWh ze zamýšlené poptávky.

Řada Mr. flagship se začne sériově vyrábět v Číně ve čtvrtém čtvrtletí tohoto roku a v Malajsii do konce roku 2025, čímž se dále urychlí vytváření struktury obnovitelných zdrojů energie a společně s průmyslovým řetězcem se dosáhne dvojího uhlíkového cíle.

Další informace naleznete na adrese https://www.evebattery.com/en.

O společnosti EVE Energy

Společnost EVE Energy byla založena v roce 2001 a v roce 2009 byla poprvé kótována na šenčenské burze. Po 23 letech rychlého rozvoje se stala globální společností vyrábějící lithiové baterie, která disponuje základními technologiemi a řešeními pro spotřebitelské baterie, napájecí baterie a baterie pro ukládání energie a jejíž produkty se široce uplatňují v oblasti internetu věcí a internetu energie.

Foto – https://mma.prnewswire.com/media/2447268/EVE_Energy_vaults_to_second_in_1Q24_Energy_Storage_Cell_Shipment_Ranking_by_InfoLink_Consulting.jpg 

KONTAKT: Lila Lee, [email protected]